We waaien uit ons hemd

zeilen, blabber, water, opvangen

NAAST!!

Bequia – Het is grauw, grijs en er staat veel wind, het weer houdt zich keurig netjes aan de afspraak. Het echte slechte weer zit wat zuidelijker, maar wij krijgen een staartje mee. Nou ja staartje, het blijkt een flinke staart. Het waait gemiddeld tussen de 20 en 25 knopen, dat is te doen, maar elke minuut krijgen we een windvlaag van 30 knopen en meer. En dat is toch wat minder. De boot trekt behoorlijk aan het anker. De eene bui na de andere komt over. We kunnen de windvlagen helemaal volgen over de ankerplaats. Ze zijn kort, maar door de harde wind hevig en het regenwater valt gewoon naast de opvang teilen… De boot wordt wel lekker schoon trouwens!  We blijven aan boord, doen de nodige klusjes, bakken brood en lezen een boek. En dan ineene is het weer wat rustiger. We liggen een beetje te draaien op de ankerplaats. Het eene moment met de boeg naar het zuiden en het andere moment met de boeg naar het noorden. De wind is een beetje besluiteloos….

Van ons anker geslagen
‘s Avonds gaan we op tijd naar bed. De wind is toegenomen. Terwijl we een film kijken, gaat het anker alarm op de iPhone af! We staan binnen no-time aangekleed in de kuip. We zijn rustig, maar de adrenaline giert door ons lichaam. De boot is al twintig meter over de ankerplaats naar achter geschoven. Door het gedraai van de wind in de middag, is het anker waarschijnlijk uit de grond getrokken. Gelukkig liggen er niet veel boten om ons heen en hebben we de ruimte en tijd. Het ankerlier en de dek verlichting staat aan. De motor draait. We staan klaar om te verkassen. Maar het lijkt wel of het anker zich opnieuw settled. We geven gas achter uit en de boot blijft liggen. Het anker zit inderdaad vast! Owkee, dan blijven we liggen. We liggen ver genoeg van de buren af. We zetten meer ankerketting, bevestigen de snugglelijn en stellen het ankeralarm in. Pfew, ging toch bijna  ons drijvende huisje er vandoor. Onze nachtmerrie…

De app Open Water Anker Alarm (met dank aan de Sylfer voor de tip!) heeft inmiddels zijn sporen aan boord van Blabber dubbel en dwars verdiend. Wat zijn we er blij mee! We slapen met slecht weer niet rustiger, maar we weten nu wel dat het goed werkt!

5 reacties op “We waaien uit ons hemd

 1. Hoi Ben en Ingrid
  Jullie probleem ken ik ook maar op een andere manier met microsoft
  onze website verloopt volgend jaar.. omdat ik niet kan betalen? en wat ik ook doe
  wij komen niet meer in ons account om de betaling gegevens te veranderen (had een nieuwe creditcard gekregen, vanwege ouderdom kaart)
  Wat ik ook doe en beweeg en heb zelf gebeld.. maar ben geen echte klant dus geen mailservice etc…
  hier ben ik al 4 maanden mee bezig
  en gaan straks denk maar als het niet lukt mijn website kopiëren naar een nieuwe of zo??
  je wordt er gek van, gelukkig hebben we nog tijd tot mei 2015..
  jullie geval vindt ik veel ernstiger..en lastiger.
  Maar vakantiekiekjes van bv kinderen die spelen aan het strand! kunnen worden beschouwd als verdacht.. als kinderporno!! (alles wordt gescand)
  en je hebt met een Amerikaans bedrijf te maken dus die zijn nog veel gevoeliger, dit soort foto’s hebben wel eens tot arrestaties geleid!

  hopen dat het snel voor jullie is opgelost.. of dat je een oplossing vindt

  gr ron en joce

  • Hi Ron en Joce,
   Dank voor jullie reactie. Het valt inderdaad niet mee met die grote bedrijven zoals Microsoft. Ze leveren een dienst (mail) en maken er zelf geen gebruik van, althans, ze zijn niet via de mail te bereiken. We vrezen dat er niet veel anders op zit dan het oude emailadres vergeten en een nieuwe aanmaken. Maar dan moet de PC wel eerst opgeschoond worden! We hopen dat jullie ook een oplossing vinden. De website ziet er leuk uit! Groet, de Blabbers

 2. Hallo Ben en Ingrid,

  Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Adri Oosterwijk en ben de ontwikkelaar van de OpenWater Anker Alarm app. Laatst zat ik even op mijn eigen app te googelen en kwam jullie verhaal tegen. Fijn dat de app tijdig waarschuwde toen jullie anker ging krabben.

  Ik heb een vraag (eigenlijk wel een paar). Vinden jullie het goed als ik een link opneem naar deze pagina op mijn site http://www.openwater.nl? Het is natuurlijk goed als mensen, indien zij dat wensen, ervaringen kunnen lezen.

  Zijn jullie bereid (omdat jullie in het verhaal nogal enthousiast schrijven over de app) een link op te nemen naar http://www.openwater.nl/html/ankeralarm.html? Dat is de pagina over de app op onze website. Enneh, het zou helemaal geweldig zijn als jullie een (positieve) review zouden willen schrijven op de app pagina in de iTunes store.

  Immers hoe meer mensen de app willen downloaden hoe meer het mij in staat stelt de app door te ontwikkelen.

  Ik verneem graag iets van jullie.

  Met een vriendelijke groet vanaf ons motorjacht De Bahama’s.

  Adri Oosterwijk
  OpenWater Anker Alarm

  • Beste Adri,
   Dank je wel voor je leuke reactie! Natuurlijk gaan we aan je verzoeken voldoen, we zijn nog steeds blij met de App Open water Anker Alarm. We hebben hem laatst weer goed kunnen gebruiken tijdens een heftige squall!
   Succes met de verdere ontwikkelingen!
   Liggen jullie in de Bahama’s, of is dat wishfull thinking en de bootnaam?

   • Beste Ben en Ingrid,

    Het is inmiddels al weer even geleden dat ik jullie benaderde over de OpenWater Anker Alarm app. Ik hoop dat het nog steeds goed gaat allemaal. Wel wat digitale problemen heb ik vernomen.

    Overigens, De Bahama’s is de naam van ons motorjacht. Toen we nog actief waren in ons bedrijf en de dingen liepen niet zoals wij dat graag zouden zien zeiden mijn vrouw en ik tegen elkaar:”Ik zo willen dat ik op de Bahama’s zat”. Dat is dus gelukt.

    Inmiddels heb ik (sinds enige) tijd op de app pagina’s van openwater.nl een link opgenomen naar dit artikel. Ik hoop dat jullie aanbod om terug te linken (en een positieve review in de app store) nog steeds geldt.

    Met vriendelijke groet,

    Adri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *