15 mijl verder naar Grand Anse ‘d Arlet

We laten het bijbootje er achter drijven

We laten het bijbootje er achter drijven…

Er is vandaag weer niets te beleven in Fort-de-France, dus we gaan anker op en zeilen heerlijk naar Grand Anse ‘d Arlet. Een stranddorpje 15 mijl verderop waar je aan gratis moorings kunt liggen. Waarom zijn deze eigenlijk gratis? Wel een slimme zet, want het ligt er vol met zeilboten!

Aan wal is het ook overal druk langs het strand. Er zijn diverse strandtentjes. We gaan met de dinghy naar de kant. Hier hang je de punt van je dinghy iets omhoog tegen de pier aan, zodat deze niet onder de pier schiet. Op deze manier heb je geen achter ankertje nodig. We gaan op zoek naar internet. Bij de eerste bar waar we heerlijk onder een amandelboom zitten is het helaas heel slecht. Dus we wandelen na het eerste pilsje en het lokale creoolse hapje Acras door tot we een bar vinden met goed internet. Dit wordt Ti Sable. We hebben wifi, zitten heerlijk en genieten samen met de Sylfer crew van de BBQ. Op de achtergrond speelt een band loungemuziek. Drie bandleden gebruiken een Apple computer. De muziek kent geen pauze, alles gaat in elkaar over.

We checken nog even het weer en er komt een klein wind- en regenfrontje aan. Dus morgen gaan we anker op en richting Le Marin, waar we rustig het wat slechtere weer kunnen uitzitten ehhh… liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *