Op de Genua van Grenada naar Blanquilla

Om kwart voor 5 gaat de iPhone (wekker) en een uur later vertrekken we uit Grenada. We liggen weliswaar op pole position maar ‘Floppenstopper’ Rafiki is ons een slag voor en zeilt als eerste weg van de ankerplek. Maar we volgen snel. Zetten de boom en gooien de Genua uit. De koers is 266 graden en we lopen recht voor het lapje naar ht westen. Er staat nog niet veel wind. Maar ze hebben ons 15 tot 20 knopen wind beloofd, dus we moeten even onder het eiland wegvaren om dit te krijgen. De zee is onstuimig en hots klotst van alle kanten… we schommelen alle kanten op.

De Rafiki neemt de challenge serieus en gooit de parasailer in de strijdt. Hier kunnen we geen van allen tegen op en ze liggen op de eerste positie. Al gauw komt de Full Circle ons voorbij stomen, maar vlak voor onze boeg krijgen ze beet… De trekkracht beloofd iets groots. Wij moeten uitwijken en zodra we de vislijn zien, gooien we de motor aan om op te loeven en om ze heen te varen. Even later blijkt het helaas een groot visnet te zijn. Zien we hier een teken?

De beloofde wind blijft uit en we krijgen minder dan 10 knopen… waardoor we blijven hobbelen en hots klotsen. Pas tegen de avond zien we aan bakboordzijde een rolwolk en profiteren van de bijbehorende wind die toeneemt tot 15 a 20 knopen. We lopen geweldig lekker. De hele nacht zeilen we gemiddeld 6 knopen en het ziet er naar uit dat we Blanquilla voor daglicht gaan aanlopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *