Land in zicht: Blanquilla

’s Morgens geeft Ben aan dat hij nu mijn kadootje gaat vangen. Ik verwacht dat het niet zo’n vaart zal lopen en blijf nog even lekker liggen… Een half uur later staat hij in de kajuitingang met een spartelende vis aan de lijn van 40 tot 50 cm en hele grote ogen!! Ik spring mijn bed uit en verzamel alle spullen om de vis te doden en fileren. Ben geeft ‘m een paar klappen op zijn kop, met als gevolg een hoop bloedspetters in de kuip. Voor het vervolg verplaatsen we ons naar het achterdek, waar alles makkelijker schoon te maken is. Wat een bloed komt er uit zo’n visje. En dan die grote ogen de ons maar blijven aankijken. Ach gosh… sorry visje! De kop gaat gauw weer aan de haak overboord. En ik fileer de vis in 6 geweldige moten voor op de BBQ vanavond.

Rond 9 uur spotten we Los Hermanos, de Gebroeders, bergen van graniet voor de kust van Blanquilla. Een mooi herkenningspunt voor de aanloop. Blanquilla zien we pas veel later omdat het eiland vrij vlak is. Al gauw horen we de anderen weer op de VHF en zien we de Full Circle liggen voor het strand. We komen als laatste aan, maar blijken de enige te zijn die een vis gevangen heeft!! We hadden hier geen mooiere dag voor kunnen uitkiezen… onze eenjarige trouwdag!

Voor het mooie witte strand met 3 palmbomen en een paar kleine vissersbootjes gooien we het anker op 7 meter in het water. Wat een geweldige plek.

We worden begroet door de vissertjes uit Isla Margarita
Bij aankomst worden we binnen getoeterd door de Full Circle en al snel worden we ook begroet met ‘Hola Amigo’, door de lokale vissers. Ze komen kijken of ze nog vis kunnen ruilen tegen rum of sigaretten. Ben laat de vissen kop zien en vraagt of ze nog vis willen kopen? Deze grap kunnen  ze waarderen, met respect en veel gelach kijken ze bewonderend naar de vis en vertellen ons dat het een tonijn is. De vis onder de vissen als je een vis vangt!

We maken ze blij met een pakje sigaretten en dan varen ze onder luid gepraat weer weg. Het is ongelofelijk om te zien hoe deze mannen leven. Ze varen hierheen met die kleine open bootjes van nog geen 10 meter lang en een stukje zeil er boven. Achter de bootjes hangen drie grote buitenboord motoren en ze hebben aan de antenne te zien een VHF. Ze vissen en slapen met drie man op de kleine bootjes. Geen comfort, douche of wc aan boord. De vers gevangen vis verdwijnt in de grote moederboot, waar deze koel gehouden word. Na 20 dagen gaan ze weer retour naar Isla Margarita.

Wat kun je maken van een vaatdoek, oude spijkerbroek en een tafellaken?
De vlag van Venezuela!!! Je moet wat als je de originele gastenvlag niet aan boord hebt. Ik naai deze onderdelen aan elkaar en voeg op de valreep nog 7 witte stippen toe met acrylverf. Je ziet hoog in de mast toch niet dat het geen sterren zijn … 🙂 Het resultaat is net echt!

Onze eerste BBQ op het strand
Met de 4 Nederlandse boten hebben we om 5 uur afgesproken op het strand om te BBQ’en. De Bella Ciao komt ons halen en parkeert de dinghy achterop het strand. Onder de palmbomen liggen de plastic zeilen, tasjes met etenswaren, bier en wijn al klaar. Ben en Paul steken de 2 Cobbs aan. En wij leggen de verse tonijn moten er op. Wow! What an experience: een onbewoond eiland, wit strand, 3 palmbomen, midden in de oceaan, voor de kust van Venezuela ,BBQ en verse tonijn met 4 Nederlandse boten. Dit hadden we niet willen missen.

2 reacties op “Land in zicht: Blanquilla

    • Heel veel geluk! Binnen een half uur een mooie tonijn… alleen was de tekst op de website weggevallen… Beter dit dan anders om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *