A hike rond Cabrits National Park

We blijven vandaag in de buurt en gaan te voet naar de trail onderlangs het ‘geiteneiland’, Cabrits National Park. Zo genoemd omdat Franse zeelieden er ooit geitjes hebben los gelaten, zodat ze bij terugkomst vlees zouden hebben.

Het pad is geweldig en overal staan vlaggetjes op geschilderd (bomen, stenen, schelpen …) die je de weg wijzen door de bossen langs het moeras. Via het pas kwame we aan de andere kant van de berg bij een strand uit en via het strand zijn we naar het dorpje Pemville gelopen. Bij een geweldige tent met zeezicht (!!) hebben we een colaatje gedronken en daarna zijn we verder de bergen in gegaan richting de Cold Soufriere. De mango bomen lokte!!

Het stikt er van het ‘loshangend’ fruit; mango’s, papaja’s, cacao, kalebassen, bananen, sinaasappels en zuurzakken. De meeste mango’s waren helaas nog niet rijp. Als je ze plukt komt er een enorme hoeveelheid plakspul tevoorschijn, dus we hebben ons beperkt tot een klein zakje voor thuis. Uiteindelijk hebben we de Cold Soufriere niet gehaald omdat het te snel donker werd. We liepen in de middle of knowhere en moesten ook nog een busje terug naar de haven zien te vinden. Dus terug gelopen en bij Pemville kwam er gelukkig een busje langs. ‘More Bling’ zette ons praktisch voor de deur af.

We hebben nog even een biertje gedronken bij Big Papa, wel zo netjes als je elke jeer zijn dinghydock leent en we konden meteen even internetten. Ondertussen kwamen de JoHo en Island Dream (Amerikanen) ook bij ons zitten en werd het een hele gezellige avond. Helaas werden we alleen lekcgestoken bleek de volgende dag. Mijn benen zaten van mijn bil tot mijn enkels he-le-maal onder de bulten!! En we weten waar ze vandaan komen … the swamp waar we vanmorgen langsgelopen zijn. Dezelfde swamp die er de oorzaak van is dat Roseau de hoofdstad van Dominica is geworden i.p.v. Portsmouth. De laatste had wel potentie, alleen door de muggen heerste er veel ziektes en week men uit naar Roseau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *