A stroll on Norman Island

The Bight

The Bight

We worden wakker met het nummer de “Pony rider” van de Ponyman…  een carnavals nummer uit Tortola. we hoeven vast niet uit te leggen waar dit over gaat 😉 daarvoor is het nog veels te vroeg! Het was een zeer onrustige nacht door de valwinden. Zo ligt onze Blabberboot muisstil en zo komt er een windvlaag met meer dan 20 knopen over ons dek blazen en zwaait de boot in een noodtempo van links naar rechts. Gelukkig houdt ons anker goed! ’s Morgens vroeg liggen de eerste boten alweer bij Pelican Island, dus als we een kansje willen maken op een verplichte mooring dan moeten we er vroeg bij zijn! maar dat is een actie voor later. vandaag staat wandelen op het menu.

Norman island hike (2)A stroll to The Bight
We wandelen naar ‘The Bight’, een baai naar het Westen van Norman Island. Halverwege in het midden van de Benures baai begint een wandelpad naar boven. Het is een prachtig pad met grote tourist trees links en rechts. Als je eenmaal boven bent heb je een heerlijk verkoelend windje en prachtig uitzicht op de baai. Het water beneden in de baaien is zo blauw dat mijn camera het af laat weten. We lopen over de rug en passeren links en rechts prachtige baaien. Op de achtergrond zien we de andere eilanden. Dat is best wel bijzonder in de BVI’s, alles valt binnen oogafstand! Aan de zuidkant lig je met de boot aan lager wal, dus daar zijn geen bootjes te spotten. Uiteindelijk komen we in de Bight. De baai ligt bezaaid met moorings, zeker een stuk of 100. Maar er liggen niet veel boten. Als je wilt kun je hier tot vlak voor de kant ankeren.

Op het strand hebben ze net een nieuw restaurant en een bar gebouwd. Ze zijn net twee weken open. Helaas hebben we maar 4 dollar op zak (foutje) en daar kun je maar 1 colaatje voor kopen dus we houden het voor gezien en gaan retour Benures baai. We proberen het eerst via een ander pad, maar dat loopt dood. Uiteindelijk pakken we dezelfde route weer terug, En met deze mooie uitzichten is dat geen straf! Terug in de baai zwem ik naar de boot, even afkoelen.Norman island The  Bight

Terug op de boot valt op via de batterij monitor dat we weinig stroom laden, ondanks het mooie zonnige weer. Dus we testen de twee zonnepanelen door een voor een over een paneel een groot badlaken te leggen. Een van de twee blijkt inderdaad stuk. De kabel naar het paneel is door geschavield. Ben zet er een AP’tje tussen en het werkt weer! We laden weer 8 ampère!! Gooi de accu’s maar vol.

Bird of the day: Boobie met gele poten
Na de lunch snorkelen we langs de z/w kant van de baai. We spotten een pijlstaartrog, een wandelende kreeft in een schelp en een langwerpige vis van een meter met spitse snuit en hele scherpe tandjes. Een wahoo? Deze heb ik niet terug kunnen vinden in de boeken. Hij hing stil in het water, met de bek half open, was best wel goot en ik bleef een beetje uit de buurt.

We love those yellow feeth!

We love those yellow feet!

Als ik vlak bij de kant snorkel zie ik op een rots twee boobies met gele poten. Dit beest is een plezier om naar te kijken met die koddige kraaloogjes en kanariegele poten En ze waren he-le-maal niet bang, dus ik kon behoorlijk dicht bij komen en ze op mijn gemak bekijken en fotograferen. Dar is weer eens wat anders als een gele zwembroek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *