Alle voorraden zijn weer aangevuld! Great Exuma, Bahama’s

Terwijl de gasfles in de rij staat, kletsen wij bij met medezeilers

Terwijl de gasfles in de rij staat, kletsen wij bij met medezeilers

Het koufront is gepasseerd. Het weer wordt de komende dagen rustiger (lees minder wind & golven) en dat is het uitgelezen moment om de boot te verplaatsen naar de ankerplaats voor George Town, om onze voorraden aan te vullen. Terwijl we wakker worden met een bak koffie op onze nieuwe ankerplaats, komt de mailboat met verse voorraden al binnen. De dag om te bevoorraden is begonnen. We springen in onze dinghy en tuffen naar het kleine stadje met maar … inwoners.

Een lagoon

Om bij het stadje te komen varen we onder een smal bruggetje door. De eerste dag zijn de golven nog niet helemaal afgenomen en duiken we regelmatig vol met de dinghy in de golven. Een zout pak is het resultaat. Eenmaal de brug door en binnen op de lagoon nemen de wind en golven af en worden we getrakteerd op een oase van rust. Het water is vlak. En alles wat we nodig hebben, zit vlakbij en aan een steiger! Ongelofelijk en wat kun je hier als zeiler blij worden. It’s so easy to please us!

Water! Free, with compliments of the Exuma Supermarket!

Water! Free, with compliments of the Exuma Supermarket!

In een dag drinkwater, gas, diesel en groente

We beginnen de erste eag links bij de steiger van de Exuma supermarkt met GRATIS drinkwater. Dit is na het Bimini Resort en Black Point, de derde plek waar we gratis drinkwater krijgen. We moeten alleen een paar keer op & neer, maar zitten dan ook nokkie vol. Ik kan zelfs alle was wegwerken. De volgende dag beginnen we met gas. De gastruck staat links achter in de lagoon. Als we bij de parkeerplaats bij Eddie’s Edgewater aankomen ligt de kade al vol met dinghy’s. We zijn niet de enige! Clarence is druk bezig met vullen. Alle gasflessen staan in een rij voor de truck. Wij zetten onze flessen achteraan in de lange rij en kletsen met medezeilers tot we aan de beurt zijn. Machtig mooi systeem! Daarna is het tijd voor diesel. We hebben voor het laatst in Miami getanked. Rechts na de brug is de steiger naast het tankstation. Ook hier kunnen we lopend heen. Het is pak ‘m beet 20 passen met onze jerrycans naar de pomp! Er is veel omloop. En we kunnen met credit card betalen. Je loopt alleen risico dat ze even geen diesel hebben (elke twee/drie dagen wordt alkes met een rank auto aangevuld). Als wij komen is de truck net geweest en staat er een lange rij auto’s voor de pomp. De laatste stap zijn de verse voorraden. Met gemak vullen we alles aan met spullen van de supermarkt. Alles hebben ze en bij een lokale farmer koop ik nog een grote kool op de koop toe. De prijzen zijn redelijk en vergelijkbaar met Amerika.

George TownTjonge, nooit gedacht dat we in George Town zo makkelijk al onze voorraden aan konden vullen. We hebben in twee dagen alle verse voorraden, gas, drinkwater en gasflessen aangevuld! Bijzonder efficiënt! En on-Caribisch snel! Dat vraagt om een lokaal biertje en een extra lange douche! Morgen gaan we toch nog een keer water halen! Wat een weelde. Cheers.

Info voor de zeilers

  • Ze hebben hier een (nieuw) ziekenhuis, een Tourist information Center, een grote doe het zelf winkel, twee wasserettes en twee supermarkten.
  • De mailboat komt drie keer per week met verse voorraden
  • Gas haal je bij de gastruck van Eddie. Op woensdag staat hij vanaf 11 uur op de parkeerplaats tegenover Eddies Edgewater. Je kunt er met de dinghy heen en deze aan de kade, praktisch naast de truck, leggen. Voor twee flessen betalen we 20$.
  • Water kun je halen bij de dinghy dock van de supermarkt en is gratis! Prima plek ook om je dinghy achter te laten als je het eiland wilt verkennen
  • Diesel halen we bij de Shell. Onder de brug door, rechts aan de steiger. Je kunt lopend met de jerrycans naar de “Shell”. Kosten in jan 2017 4,13 per Gallon. We kunnen er met de credit card betalen.
  • De mailboat zorgt voor ‘verse’ aanvoer van o.a. groente en komt normaal op dinsdag.
  • Afval kun je kwijt in de truck met … opschrift, meteen rechts na de dinghy dock bij de supermarkt (kleine zak 2$ / grote zak 3$)
  • Een llokaal biertje (Kalik of Sands) kost 3$ tijdens Happy Hour bij De Turtles met free internet!
  • Andere -snellere- internet plek is Edie’s Edgewater. Een frisdrank kost hier 1,50$. Biertje 4$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *