Alweer het laatste eilandje op Los Roques

Barracuda numero 2!

Barracuda numero 2!

Muggen!!! De wind is weggevallen. Het is zowaar bewolkt in het blauwe paradijs. Aan de hemel  zien we net als tijdens onze overtocht naar Blanquilla een zwarte streep met een klein slurfje er onder. Deze blijft gelukkig uit onze buurt! We gaan anker op en zeilen voor het lapje (op de genua) naar Albert Key, het laatste eilandje (voor ons) in Los Roques. De vislijn hangt weer uit.

Barracuda aan de haak
BEET!!!! Barracuda numero dos! Hij meet ongeveer 70 cm, een mooi maatje met hele scherpe tandjes. Ik maak hem schoon op het achterdek. Wow! De Tupperware doos zit weer vol met 6 dikke moten Barracuda vlees en het hele achterdek ligt vol met schubben. Heerlijk, vanavond borrel op de Blabberboot!

De Bella Ciao loopt als eerste het eilandje aan en meet gemiddeld 2.40 onder de boot. Wij pakken de iets diepere route naar de ankerplek voor Albert Key en eyeballen ons weer een weg tussen de ondieptes door. Er is verder niemand op de ankerplek en we liggen met drie Nederlandse schepen gebroederlijk naast elkaar.

Smullen!

Smullen!

Worteltaart
Frits heeft weer een mooi rifje ontdekt dat we zeker niet mogen missen, maar ik heb net een worteltaart in de oven staan en we moeten deze snorkeltocht overslaan. Dit wordt later goed gemaakt met een prachtige wandeling op het verlaten eilandje waar voornamelijk boobies en pelikanen leven.

 

Recept worteltaart met kokos

Ingrediënten:

  • 250 gr wortels, 10 gr boter, 2 eieren, 150 gr suiker, 50 ml zonnebloemolie, 125 gr zelfrijzend bakmeel (en als je dat niet hebt bloem + bakpoeder > 1 theelepel bakpoeder op 100 gr bloem), 75  gr kokos en eventueel toevoegen 40 gr rozijn en 60 gr noten.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 gr.
  • Schil en rasp de wortels. Smelt de boter. Klop de eieren en de suiker luchtig.
  • Meng olie, zelfrijzend bakmeel, kokos, rozijnen, noten boter en wortel door het ei/suiker mengsel. Schenk alles in de vorm en laat ongeveer een half uur in de oven staan.

Broer Konijn zou er jaloers op zijn!

Verse voorraden
Het gaat trouwens goed met de voorraden. Ik heb qua groente nog aubergine, wortels, tomaat, komkommer en citroenen in 3 soorten / maten. In de bilge (koele plek onder in de boot) liggen nog aardappels, pompoenen, uien en geelwortel (kurkuma > krijg je van die gele vingers van).

Alleen is het water hard gegaan (door al het snorkelen). De watertank is leeg! Gelukkig hebben we nog ongeveer 100 liter water in jerrycans en kunnen we het net redden tot Bonaire.

Recept Ceviche van vers gevangen Barracuda

Ingrediënten:

  • Verse Barracuda in stukjes gesneden, zwarte peper, rood pepertje, tomaatje , uitje, voor de liefhebber wat zeezout en sesamzaadjes.

Bereidingswijze:

  • Snijdt de Barracuda in kleine stukjes. Pers de limoen uit en voeg dit toe aan de stukjes Barracuda. Voeg het uitje een peper toe. Zet dit ongeveer 1,5 uur in de koelkast, zodat de limoen de vis ‘gaart’. Voeg als de vis gaar is een klein rood pepertje, tomaatje, zeezout en sesamzaadjes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *