Auto huren in Suriname

Mit-shiv

Warung Mit-Shiv

De marina ligt ongeveer een half uurtje rijden van Domburg en een uurtje rijden van Paramaribo. Er is verder niks in de buurt dus een autootje is wel handig. De Barnstormer heeft eerst een paar dagen in Domburg gelegen en is zo in aanraking gekomen met een lokale / particuliere autoverhuurder. Hij had goede ervaringen en voor 12,50 euro heb je al een Japans autootje. Wij moesten hem zelf komen ophalen, want de autoverhuurder heeft een baan als elecricien en kwam tussen de middag thuis om te eten.

KISS proof menu!!

KISS proof menu!!

De Barnstormer heeft ons bij de pinautomaat in Domburg afgezet en wij moesten ons tussen de middag melden op de 4e weg in Domburg. We waren wat te vroeg sus zijn eerst wat gaan eten bij Warung Mit-Shiv. Ze hadden daar een echt ‘KISS-proof’ (Keep It Simple and Smart) menu: 9 gerechten en ook nog eens weergegeven met foto’s op de muur. Helemaal top! En lekker! Wij hebben Pitjel (gemengde groente) gegeten. Daarna zijn we weer terug gelopen naar de 4e straat. De autoverhuurder was er nog niet maar zijn moeder uit Nickerie en de buurvrouw hebben ons tijdens het wachten onderhouden met  verhalen over alle vruchten uit de tuin. Ze hadden  olijven, kersen, roodborstjes (manya’s > mango’s)  en ze lieten ons ook van alles proeven. We kregen een zakje manya’s mee naar huis. Ondertussen kwam haar zoon en zijn wij nu tijdelijk in het bezit van een witte toyota Corolla.

Ben zijn favoriete brug onderweg naar Paramaribo

Ben zijn favoriete brug onderweg naar Paramaribo

Dat rijden is wel ff wennen. Ze rijden hier om te beginnen link, een overblijfsel uit de tijd van Engelse kolonisatie. Het stuur zit rechts (dubbel wennen), de wegen zijn niet altijd even goed onderhouden en ze hebben veel verkeersdrempels. De lokale bevolking rijdt vaak midden op de weg en gaan pas op het laatste moment opzij, er rijden mensen op de fiets en in het donker is het dubbel oppassen want de fietsers en voetgangers hebben geen verlichting. Je rijdt gemiddeld niet harder dan 60 km per uur. Maar je hebt de tijd in Suriname!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *