Back in Beaufort, SC

De gevolgen van Hirricane Matthew...

De gevolgen van Hurricane Matthew…

Als we de Factory Creek bij Ladies Island Marina opvaren zien we de eerste sporen van Hurricane Matthew. De boten van longstayers, die aan een mooring lagen bij de ingang van de creek, liggen voor oud vuil op de kant. Achtergelaten. Verlaten. Van niemand. Met stukgewaaide zeilen en bimini’s. De 15pk buitenboordmotor nog gewoon achterop de boot!

Ook in de creek liggen boten op de kant

Ook in de creek liggen boten op de kant

Een treurig gezicht. De haven ligt vol met boten uit andere (door Matthew) verwoeste marina’s, dus wij laten ons anker zakken op de kreek. Het blijft weer blijft rustig de komende dagen, dus we liggen goed. In de haven zijn de sporen van Matthew ook zichtbaar. Boten met schade. De palen dragen sporen van de plek waar de steiger heeft lopen schuren bij hoog water. Nog 1 foot was er over… Was het water verder gestegen dan waren de steigers over de palen geschoven en weggedreven. Maar liefst wind van 120 mph hebben ze gehad. Zelfs de betonnen vloer van het havenkantoor kwam door het rijzende water omhoog. Overal liggen gevelde life oak trees. Vele reuzen hebben de orkaankracht niet overleefd.

Beaufort SCDingen zijn veranderd

Maar er is meer veranderd in Beaufort. De temperatuur is aangenaam met een gemiddelde van 25 graden. Dat is wel wat anders dan een heatwave! We kunnen de korte broek weer aan. En we hebben geen airco gekoelde lounge meer nodig. De coutesy car van de marina is helaas net in de prak gereden. En de Best Buy besloot er mee te stoppen. Gelukkig is de ontvangst van Steve & Gloria en de vaste bewoners van de Ladies Island Marina weer net zo hartverwarmend. Alsof we niet zijn weggeweest.

Beaufort SCThe Fillin Station, no kids allowed under 21

De eerste avond belanden we direct in de Fillin Station. Steakavond. “We only have to dissapoint your friends from the Antares” meldt Gloria als we er net heen willen lopen… Huh? Ik denk nog ze maakt een grapje. Maar al snel blijkt dat kinderen er niet worden toegelaten. At any time! Zelfs niet onder toezicht van de ouders. Mmmm, dat is in Nederland toch wel anders… Ik heb vaak samen met mijn ouders een ‘daghap’ in een kroeg gegeten, zonder problemen… Balen zeg, hadden we Hedda en Walewijn net lekker gemaakt met verhalen over sappige steaks… Sorry jongens! Maar ‘it’s the law…’ Gelukkig was er ook niks aan… De steaks waren he-le-maal niet lekker. En ach, aan de Karaoke avond hebben jullie ook niets gemist… De afval-chinees was vast een beter alternatief!

Krokodillen!

Krokodillen!

Beestenboel

Naast onze hamsteractiviteiten (voor de Bahama’s) was er ook nog tijd voor fun. Deze keer spotten we we Alligators in de Cypress Wetlands loop trail. Maar liefst 3!

Haaientanden op het strand!

Quirijn van de Antares vindt haaientanden op het strand!

En vinden we haaientanden op het strand. Als vanouds kijken we Formule 1 in de loungeruimte, terwijl de wasmachines overuren draaien. En we bakken 200 poffertjes voor de potluck met kinderen met afsluitend een enorm bonfire. Er blijft niets over van de enorme life oak tree!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *