Barnacles oftewel hardnekkige zeepokken

Een onderwatertuin aan onze Blabberboot

De onderwatertuin aan onze Blabberboot!

Het is weer weekend. Dat betekent de boot aan de onderkant schoonmaken en zeepokken verwijderen, voordat de bevolking zich te veel uitbreid.

De foto hierboven laat zien hoe ons onderwaterschip er na 1,5 jaar zeilen op het zoute water uit zag, ondanks 4 lagen Jotun anti-fouling. Er huist een complete onderwater gemeenschap op onze boot! Als je op die grote rode bal drukt spuugt ie zelfs terug! Een prachtig kunstwerkje, even inlijsten en dan kan het zo aan de muur. Maar dit kunstwerkje zorgt er voor dat de Blabberboot een stuk langzamer vaart. Het heeft ons destijds heel wat dagen gekost om de onderkant weer schoon te krijgen. Daarna hebben we alles opnieuw in de anti-fouling gezet. Micron 66 deze keer.

Om te voorkomen dat er een nieuwe onderwatertuin onder de boot komt te hangen inspecteren we de onderkant van de boot wekelijks. We maken haar schoon en ontdoen haar van die hardnekkige zeepokken (barnacles). Ze zijn gelukkig in dit stadium nog klein en makkelijk weg te halen met mijn nagels. Hoe meer er zitten, hoe meer er bij komen en hoe sneller het gaat.In het Amerikaanse blad Wired lees ik waarom. Vergeet vooral niet te kijken naar het filmpje van CreatureCast, daar laten ze zien hoe ze het doen!

Gek, ik heb meteen een heel ander beeld bij die statisch aandoende zeepokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *