BEET, een barracuda!

Ik ben vanmorgen nog even naar het mangrovebosje gesnorkeld om foto’s te maken, maar helaas, het is door troebel water en zand niet meer zo magisch als gisteren. Om 10 uur gaan de ankers weer op en vertrekt de ‘Dutch Armada’ naar het eilandje Francisqui, een eilandje ten noorden van Half Moon Reef en het mangrovebosje, waar we afgelopen nacht hebben gelegen. We hebben ook een nadeel van het  mangrovebosje ontdekt: MUGGEN! En ze steken… ik heb me toch een bulten op mijn armen en benen, niet normaal.

Tussen de atollen door vangen een Barracuda
Terwijl we tussen de atollen en ondieptes doorvaren hebben we beet, met de lure van Ben’s vader! Ben verwacht een klein visje want hij geeft niet zoveel weerstand, maar eenmaal bij de boot lijkt het toch een barracuda van zo’n 70 cm te zijn. Dinner! We hebben hem met de hamer snel uit zijn lijden verlost en vervolgens de kop er af en de ingewanden er uitgesneden. Daarna gaat hij gauw de koelkast in, wachtend op de cursus ‘Barracuda ontvellen’ van Marlène (Rafiki). Hiermee wachten we even tot op de ankerplek.

Francisqui is een echte vakantiebaai voor de Venezolanen
Het eilandje Francisqui heeft een beetje de vorm van een hoefijzer. De ingang is even ondiep, maar dan komen we al gauw weer op dieper water en een prachtige ankerplek voor het rif en een strand! We krijgen hier echt een vakantie gevoel. We zien kitesurfers, een strandtent, horen muziek en er liggen vele boten, met name dure motorboten. Hier komen duidelijk ‘The Rich’ uit Venezuela op vakantie. Naast de enorme motorboot met 3 a 4 verdiepingen, hebben ze meerdere bijboten, met enorme motoren en de kleinste bijboot is nog steeds vele malen groter dan onze dinghy en ze waterskiën er zelfs achter!

Hoe ontvel je een Barracuda?
Eenmaal weer achter ons anker volgt de cursus ‘Barracuda ontvellen’ op ons achterdek. Het is niet zo ingewikkeld maar je moet het wel even weten. Je snijdt de Barracuda op zijn buik en rug in, je snijdt om de vinnen heen, want deze blokkeren bij het ontvellen. Daarna trek je een beginstukje bij de kop los (deze moet je er dus aan laten zitten, want hij geeft houvast bij het trekken) en dan begin je met keukenpapier gewoon te trekken. Het vel laat zo los! Vervolgens snij je het vlees op de graat los en kan alles de koelkast weer in tot later, want we gaan eerst snorkelen bij het rif.

En we gaan weer op snorkelexpeditie
Het wordt misschien  een beetje eentonig om te lezen, maar we snorkelen wat af. Het snorkelen is hier waanzinnig. Het water is niet zo diep, ontzettend helder, het zand wit en je zwemt letterlijk tussen de grote bollen hersenkoraal door. Alsof je gangetjes onder water volgt. Je kunt dus ook verdwalen! We spotten meerdere Barracuda’s en ik hoop maar dat ze hun ‘broertje’, die we net op het achterdek ontveld hebben, niet kunnen ruiken …

Verse sushi en sashimi op de Blabberboot
Na afloop drinken we nog wat Mojitos en koude biertjes in de strandtent en we sluiten de avond af met een borrel en verse Barracuda hapjes op de Blabberboot. Monique van de Full Circle laat zien hoe je van verse rauwe Barracuda heerlijke sushi kan maken. Ze bereidt ze op 2 manieren:

  1. met (Japanse) ketjap, wasabi en sesamzaadjes
  2. met limoen, tomaatje, uitje en verse peper

Het was heerlijk! Van de Barracuda hebben we nu nog een visbouillon en 2 moten over. Dus we kunnen er nog twee dagen van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *