Batido: Vitamine bommetjes op straat

Doe mij maar een Tutti Frutti!

Doe mij maar een Tutti Frutti!

Een heerlijk fenomeen in Curaçao zijn de kleurrijke Batido kraampjes op straat. Hier maken ze de lekkerste smoothies met vers fruit. Je kunt o.a. kiezen uit zuurzak, mango, aardbeien en nog veel meer. En als je niet kunt kiezen neem je toch gewoon de tutti frutti mix. Je krijgt dan een beetje van alles wat. Alles gaat de blender met wat ijs, suiker en melk er bij. En daarna kunnen we ze lekker opslurpen met een rietje. Als je bij het wagentje blijft staan wordt de beker helemaal leeggeschonken!

Terwijl ik er sta te wachten op mijn tuttie futti mix krijg ik ook een klein lesje Papiaments… Als ik het goed begrepen heb, besteld een mevrouw een Pastechi kershi…. Tot grote hilariteit van een paar andere vrouwen… ze besteld namelijk een broodje urine i.p.v. kechi (kaas)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *