Bequia, Island of clouds

Bequia, Islands of clouds...

Bequia, Islands of clouds…

Port Elisabeth, Bequia – We hebben vandaag heerlijk gezeild van Canouan naar Bequia. Het was een route van ongeveer 25 mijl zo scherp mogelijk aan de wind zeilen, met het grootzeil en de genua op. Omdat we tussen de eilanden doorvaren, hebben we het bijbootje uit voorzorg weer op het dek vast gesjort en dat was maar goed ook met deze wind en golven. Helaas konden we de haven van Port Elizabeth door de scherpe wind niet direct aanlopen en moest rond 17.00 uur de motor aan, zodat we nog voor donker de haven konden binnen lopen.

We liggen nu achter ons anker in Port Elisabeth, in de geweldige mooie en beschutte Admiralty Bay. Omdat we tegen het donker aankwamen hebben we netjes aan de rechterkant een plaatsje achteraan opgezocht. Morgen gaan we wel naar een andere ankerplek verplaatsen. Helaas waren we net te laat voor het Nederlands Caribisch netje op 8101.

Ok, we kunnen het niet laten… een paar weetjes over Bequia. Om te beginnen spreek je het uit als Bekweee. Het is een piepklein eilandje van 18 km2 tussen Sint Vincent, Union Island en Mustique in. De naam komt uit de oude Arawak taal (eerste bewoners) en betekent “island of the clouds”.  Huh? We hopen niet dat dat klopt, want we houden wel van het zonnetje! En het eiland heeft zo´n 5000 inwoners met naast de hoofdstad Port Elisabeth een paar kleine plaatsjes zoals Spring, Friendship Bay en Paget Farm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *