Blabber als lesmateriaal

Hadden we al verteld dat wij een zeer creatieve schoonzus hebben, die bovendien nog lerares Aardrijkskunde is ook? Zij zag in onze reis en website leuk lesmateriaal. Dus een tijdje geleden heeft ze een originele opdracht gemaakt voor haar klas, uiteraard gelieerd aan aardrijkskunde en onze website diende naast de atlas en het internet als bron van informatie.

De opdracht bestond uit twee onderdelen
Eerst wat kennisvragen over de landen, continenten en zeeën waar wij gevaren hebben. Gevolgd door een paar vragen over de eilanden, het klimaat en de plantengroei in het Caribische gebied. Voor de tweede opdracht mochten ze hun eigen tropische eiland in de Caribische zee ontwerpen tot en met een eigen vlag en volkslied aan toe. De kaart moest uiteraard op schaal getekend worden met echte namen, wegen, bergen, zeeën en alle andere informatie die je op een landkaart tegenkomt (en geloof me, dat is nog best veel!). De eerste kinderen hebben hun opdracht met succes afgerond. De uitkomsten vonden wij verrassend en vooral origineel & creatief. Als marketeer is het geweldig om te zien hoe merken al een plaats innemen in het creatieve brein van deze kinderen (en wat voor merken!). Natuurlijk willen we ze het liefste allemaal laten zien, maar we hebben er een paar uitgezocht die een plekje op onze website verdienen:

Geweldig gedaan allemaal!

Take one
De volgende groep kinderen die aan de slag gaan met deze opdrachten komen er aan en om het lesmateriaal nog aantrekkelijker en levendiger te maken gaan we een stapje verder. We maken een filmpje over de boot en ons leven aan boord (beelden zeggen tenslotte meer dan woorden). De Blabberboot veranderd in een ware filmset. Ben filmt met de iPhone en ik mag vertellen. We laten de boot van binnen en van buiten zien en vertellen wat over de kombuis, de slaapruimte, de wc, hoe we bv. water halen en onze dinghy (ons vervoer, boodschappenwagen etc. van- en naar de ankerplek):

Als alle filmpjes zijn geschoten plakken we ze aan elkaar met de app iMovie en hebben we een totaal filmpje van iets minder dan 5 minuten! Via Whats App versturen we deze naar Nederland en daar is het volgende week al lesmateriaal! Mooi he hoe dichtbij alles toch weer is. Vroegghur deed de postduif er maanden over om een brief te bezorgen.

Is dit een leuke opdracht of niet?
Of zijn we te veel gekleurd? Het is in ieder geval geen poging om meer websitebezoekers te genereren 🙂 We vonden het gewoon leuk om mee te werken aan deze originele manier van les geven en daarnaast hopen we de kinderen ook een beetje te kunnen inspireren met onze reis. Het leven wordt al serieus genoeg en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met (grote) dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *