Blabber toert met de Full Circle rond Roseau

Roseau – De ochtend begon goed, met een duik in het water om een lijn van onze schroef te verwijderen. Het was de lijn met alle flesjes aan het uiteinde, die we voor een mooring hadden aangezien. Later zagen we dat aan het einde van deze lijn een enorme fuik/kooi zat! …. Wij blij dat we de fender gepakt hebben.

We kunnen vandaag mee op pad met de Full Circle (Paul en Monique) en crew (Bert en Annemarie). Om 8.15 uur melden we ons op de steiger van Seacat. Je loopt dan via zijn tuin naar de hoofdweg en vandaar lopen we naar Winston -True Guidance- onze gids van vandaag.

Wat hebben we gezien:

  • Trafalgar Waterfalls, een prachtige tweeling waterval die zich vanuit het groen naar beneden stort. De linker waterval is de grootste en wordt vader genoemd. De rechter waterval is moeder. Onderweg kom je ook nog mineraal poelen en warm waterpoelen tegen. Heerlijk zacht voor de huid.
  • Titou Gorge, zie verder op
  • De botanische tuin, orkaan David uit 1979 heeft een bus geplet
  • Een houten waterleiding, 40% van de energie opgewekt met water. Het hout van de pijpleidingen komt uit Venezuela. Het zijn net fusten.
  • Zwavelputten/baden
  • Het centrum van Roseau
  • De markt, 20 passievruchten voor 5 EC! En lekker!
  • Champagne Reef, een warmwater bron in zee, door een vulkanisch gat op de zeebodem worden een enorme hoeveelheid bubbeltjes naar boven geblaast en je kunt hier doorheen zwemmen. Het lijkt net of je in een enorm glas champagne zwemt, vandaar ook de naam. Maar daar moet je natuurlijk wel je duikspullen voor bij je hebben en dat hadden we niet. Dus deze houden we te goed!.

Titou Gorge was wel het hoogte punt wat ons betreft. Titou Gorge is creools voor ‘little throat’. En dat is ook precies waar je vanuit het basin door fris helder water heen moet zwemmen, een kleine doorgang. Aan het einde zit een soort kleine grot, die wel open is aan de bovenkant met een kleine waterval. De waterval aanraken brengt geluk! Maar je moet nog van behoorlijke goede huizen komen om daar tegen in te zwemmen. Na het zwemmen kunnen we douchen onder een lauwe straal water dat zo uit de bergen komt. Heel bijzonder. Titou Gorge is trouwens ook gebruikt voor opnames van Pirates of the Caribbean, deel 2 “A Dead man’s chest”.Ik heb de film later gezien en het is zo gaaf als je deze locatie en ook de opnames van de Indian River herkent als je naar de film kijkt.

De trailer van A Dead Man’s Chest:

Eenmaal terug aan boord is het deze keer een borrel (en mango sap!) aan boord bij de Blabber. Wat later op de avond komt de dinghy van ‘No Rehearsal’ voorbij en biedt ons een enorme moot vers gevangen Wahoo aan. Ze konden het niet op. We zijn jaloers op de vangst, maar genieten van deze verse vis. Zo lekker!

Mijn wandelschoenen hebben de tocht niet overleefd. Ik heb iets meer dan mijn footprint achtergelaten op de trails in Dominica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *