Blabber vaart 0 knopen

ZZ: allemaal zeezooi!

ZZ: allemaal zeezooi!

Nee we liggen niet stil … Onze Raymarine snelheidsmeter doet het niet meer. Nou kunnen we de snelheid ook op de plotter uitlezen, maar de snelheidsmeter is veel beter op grote afstand uit te lezen.

De voeler van de meter zit door een gat heen aan de onderkant van de boot, vlak voor de kiel. Normaal duiken we dan even in het water en draaien aan het wieltje van de voeler, zodat je eventuele rotzooi er uit draait. Maar nu zat er toch iets meer in dan normaal.

Tijd voor drastischere maatregelen: de voeler moet er even uit om goed schoon te maken! En dat doe je aan de binnenkant van de boot! Er zit ook wel een extra klepje, maar deze werkt door de rotzooi ook niet helemaal meer naar behoren. Ben zat klaar voor het open luik met de stop in de aanslag. Hij draaide de voeler er uit en de stop ging er in 1 handeling in. Geweldig, er kwam haast geen water binnen. En het bleek ook nodig te zijn. In de voeler zat inderdaad veel troep… waaronder zand, zeewier en een klein krabbetje. Eenmaal goed schoongemaakt en weer perfect draaiend heeft hij de voeler teruggeplaatst. Ready when you are!