Blauwe Kerst

We mochten eindelijk het kerstkadootje van de Sark uitpakken!

We mochten eindelijk het kerstkadootje van de Sark uitpakken!

Dag 11 op zee – Kerstdag, een moment van bezinning. Wij beseffen hoe bevoorrecht we zijn, drijvend midden op de blauwe oceaan met een stralend zonnetje en een temperatuurtje van 29,5 graden en zeewatertemperatuur van 31,5 graden. We hebben net happy hour gehad en kunnen enorm genieten van een simpel colaatje met limoen en wat borrelhapjes! De kerst cd staat op, maar het is onwerkelijk om ze te horen zingen over sneeuw, sneeuwpoppen, dennenbomen & ballen.

En we hebben het kerstkadootje van de Sark uitgepakt. Bedankt! Zodra we in rustiger vaarwater liggen zullen we de kerstlichtjes branden! Voor ons dit jaar geen witte kerst, kerstboom, kerstdiner en kerststress. De dagen zijn super relaxt met alleen maar water om ons heen. We hebben een blauwe kerst en moeten niets. We wensen dat iedereen zijn dromen mag waarmaken, het is zeker de moeite! Mmmmmerry X-mas everybody!

Positie om 16.30 UTC: 10.39.194 N bij 046.02.066 W
Wind: rond de 20 knopen
Snelheid: 6 knopen
Koers: 251
Nog 607 mijl te gaan

We zeilen nu al 12 dagen non-stop. Ons daggemiddelde is weer een mijltje omhoog gegaan en lag de afgelopen dag op 134 mijl! Er staat een stevig windje. Gemiddeld rond de 20 knopen en afgelopen nacht zelfs iets meer met uitschieters naar 30 knopen en meer. We hadden het grootzeil en de genua gereefd. We hebben de lange oceaandeining waar je heerlijk op voort zoeft nog niet gevonden. Wij slingeren nog steeds van links naar rechts op wat hogere & wildere golven.

Surinaams voor beginners

Surinaams voor beginners

Bun Bedaki!
Ondertussen oefenen we alvast wat Surinaamse woordjes. Met zinnetjes als “a frow dati abi wan falek moy ggo” (die vrouw heeft mooie billen), “mi wani wan moy gowtutifi tu (ik wil ook een mooie gouden tand), “esde wan kakalaka ben frey ini mi” (gisteren vloog er een kakkerlak in mijn haar) en een hele pagina met schutting woorden die er niet om liegen, gaat het vast wel goed komen!

En de naam van onze boot in het Surinaams is ‘Gi tori’, wat weer babbelen en verhalen vertellen betekent.

Sluiten we vandaag af met een mooi Surinaamse gezegde dat wel bij Kerst past:
Bigi bobi bun, ma tumsi bigi bobi e kiri pikin!

Wo Boks!

2 reacties op “Blauwe Kerst

 1. Lieve Inkie en Ben, het is heerlijk om te vernemen dat jullie zo genieten van die mooie blauwe oceaan. En dat jullie al op de helft zijn……..gaat hartstikke goed en het weer wordt alleen maar beter. We hebben veel respect voor jullie.
  Dikke kus van Pim en Nel.

 2. Hallo Ingrid & Ben,

  Wat leuk dat jullie de site zo up to date houden! Voor jullie een fijne kerst daar midden op zee! 🙂 ik lees al een tijdje mee en het is bijzonder om jullie locatie op te zoeken. Wat een bijzondere verhalen!

  Hier in Nederland ook geen sneeuw of winterse toestanden. Alles goed!

  Groetjes,
  Silke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *