Op zoek naar de grote blauwe papagaaivis

Noronqui is bekend vanwege de grote blauw/zwarte papagaaivis. Deze vissen kunnen wel 120 cm groot worden. Ze zijn een beetje schuw en houden zich vaak schuil onder het koraal. Maar Frits en Reinhilde van de Bella Ciao varen ons met de dinghy naar de plek waar je ze waarschijnlijk wel kunt zien en mooi kunt snorkelen.

We hebben de blauwe papagaaivis gespot
We snorkelen door de vele kruipdoor sluipdoor gangetjes tussen de verschillende soorten koraal, enorme bollen hersenkoraal, sponzen en nog veel meer onderwater moois. Het is zo helder dat ik weer een prachtig filmpje kan maken terwijl ik achter Ben aan zwem. Onder ons knabbelen de (kleine) papagaaivissen aan het koraal, je kunt het zelfs horen als ze het koraal met hun scherpe tandjes afschrapen. We spotten weer barracuda’s en zien nog veel meer mooie tropische vissen.¬†Op een gegeven moment komt er een enorme school blauwe doktersvissen voorbij en daartussen zit als je heel goed kijkt een grote blauw/zwarte Papagaai vis. Wow, wat een mooie camouflage!

We zeilen verder naar Crasqui
Na de snorkeltocht gaan we weer anker op naar het volgende eilandje, Crasqui. Het is wel 1 uur zeilen! We zeilen relaxt tussen de eilandjes door en laten het anker voor het strand op ongeveer 7 meter diep water vallen. Op het strand zien we leuke strandtentjes, met loungebanken. Dat ziet er veelbelovend uit.

Ook hier is het snorkelen geweldig en al snel liggen we weer in het water. We zwemmen tussen de pinnacles door en waar het veel dieper is over het koraal heen. Het lijkt net een of ander bizar filmdecor. Zo bijzonder. Na de snorkeltocht drinken we bij Rancho Samady, een van die veelbelovende strandtentjes, mojito’s met uitzicht op onze boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *