Bocas Town, Isla Colon, Bocas Del Toro

Bocas Del Toro

We hebben een rustige nacht op de ankerplaats. Er staat geen golfje. Deze worden vanaf ongeveer 7 uur in de ochtend geproduceerd, als de vele taxibootjes van Almirante (vaste land waar de touringbussen aankomen) en Bocas Town weer van start gaan. Daarnaast zijn er ook veel taxibootjes die een tour verzorgen, naar Starfish Beach, het strand bij Bocas del Drago of birdeiland Swan’s Cay. Het is op het water net klein Venetie, zoveel bootjes scheuren er met ‘tig’ pk. En allemaal vol met mensen!

Tussen die vele taxibootjes varen ook nog twee ponten! Ze zijn groot. Er staan zelfs vrachtwagens op! Deze bedrijvigheid op de vroege morgen maakt nieuwsgierig. We gaan naar de kant. Van medezeilers horen we dat we de dinghy probleemloos bij Hotel Olas of duikschool LaBuga kunnen parkeren.

De Port Captain doet ook aan 'tiny' living!

De Port Captain doet ook aan ‘tiny’ living!

Naar de Port Captain

We moeten ons eerst melden bij de Port Captain. Hij zit in een blauwe container, naast de aanlegplaats voor de pont. Hij vraagt om onze inklaar papieren. Wij hebben destijds in Porvenir ingeklaard en op het papier laten zetten dat we via de San Blas, Portobelo en Colon naar Bocas del Toro gaan, onze eindbestemming in Panama. Alle papieren zijn in orde. Dan valt het oog van de Port Captain op de datum van onze inklaarstempel in Porvenir. “April? What did you do all that time?” Als we aangeven dat het hier gewoon te mooi is, schenkt hij ons een brede glimlach, neemt onze Zarpe in en alles is ok! Er zijn verder geen vragen meer of kosten aan verbonden.

Gourmet Supermarkt

Gourmet Supermarkt

Tja en daarna begint onze ontdekkingstocht door Bocas Town. Tegenover de Port Captain zit supermarkt Gourmet. We kijken we onze ogen uit. Ze hebben echt alles, van yoghurt, kaas, verse groente tot T-bone steak! We beginnen spontaan te kwijlen…  En de winkel ziet er zo netjes en schoon uit. Dwars door het stadje loopt 1 brede asfaltweg, links en rechts stikt het van de (chinese) winkeltjes, kroegjes, restaurantjes, hostals, hotels, touroperators, tatooshops, massage, yoga en/of Spaanse les, fiets- en quad verhuur en diveshops. Happy Hours, cocktails, special menu’s, arrangementen, tochten naar Costa Rica. Overal hangen prikkels. Wat een leven op straat. Backpackers, surf dudes & babes, fietsen, auto’s, bussen, taxi’s, quads en overal klinkt muziek. Dit is gewoon shocking! Sinds Cartagena de Indias hebben we niet meer zoveel drukte meegemaakt. Heerlijk al die bedrijvigheid. We kunnen ons haast niet voorstellen dat hier pak ‘m beet 15 jaar geleden nog haast niets was! Het toerisme is begonnen vanaf eind jaren ’90 toen er een weg naar de kust en een vliegverbinding kwam. Daarvoor was de archipel alleen te bereiken over het water.

Kijk die schoenen!

Kijk die plateauschoenen!

Verder telt het eiland welgeteld 1 bank! Een bibliotheek. Een internationaal vliegveld midden in het stadje (vliegt op Panama City en Costa Rica). We hebben een geweldige (Duitse) bakker gevonden (Alemagne) ! En een groenteboer met ontzettend veel keuze.

Er valt nog genoeg te ontdekken. Voorlopig vermaken we ons hier wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *