Boodschappen in Ponce bij Plaza de Caribe

Tarponen voeren in Ponce

Tarponen voeren in Ponce

We moeten nodig boodschappen doen. De verse voorraden zijn op! Tijdens de aanloop naar Puerto Rico hebben we de laatste verse groente & fruit over boord gezet. Normaal komt bij inklaren de douane aan boord en ze reageren nogal panisch op meegebracht vers voedsel uit niet-Amerikaanse landen. We mogen niet eens afval weggooien op het eiland, ze hebben liever dat we alles (incl. plastic) dumpen in zee, dan dat we het aan land invoeren. Op diverse blogs hebben we gelezen hoe serieus ze zijn en dat ze zelfs afval dat is weggegooid controleren, dus we hebben geen risico genomen.

Een bewaker regelt vervoer
We lopen naar de toegangspoort van de marina en de bewaker regelt bij iemand die net het terrein afrijdt voor ons een lift naar de dichtstbijzijnde supermarkt Pueblo, op de Plaza del Caribe. De man die net in de haven ge-peddleboard (hoe schrijf je dat?) heeft, zet ons voor de deur af! In de supermarkt vinden we alles wat we nodig hebben, inclusief light bier. Heel gek, ik had bij Puerto Rico altijd een macho cultuur en stoere mannen voor ogen… Daar past voor mijn gevoel niet echt light bier bij (sorry vooroordeel). Het plaatselijke bier heet Medalla light en er zit 4% alcohol in. ‘Normaal’ bier kennen ze hier niet. Dan kom je al gauw terecht op Corona en dat is ook twee keer zo duur. Dus wij passen ons graag aan en drinken vanaf nu light.

Keuzestress
Verder lijden we aan een lichte vorm van keuzestress. De gangpaden zijn enorm lang en staan vol met heel veel keuzes van meer van het zelfde. Zelfs bij de eieren kun je kiezen uit 10 soorten! Geef mij de Aldi of Lidl maar, daar heb je niet zo veel keuze en de producten zijn altijd goed. Met 2 volle rugzakken en draagtassen pakken we een taxi terug naar de haven, deze keer voor 7 dollar. We hebben weer vers voedsel aan boord en kunnen verder zeilen/varen naar het oosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *