Dol-fijn, onze eerste dolfijnen!

We zijn in La Coruna! De eerste (kleine) oversteek is een feit. We hebben een mooie overtocht gehad. De eerste twee dagen niet al veel wind helaas. Maar de laatste dag windkracht 4, zoals de gribfiles hadden voorspeld. De wind kwam alleen recht van achteren, waardoor de boot de hele dag lag te hotseklosten, van links naar rechts, van voren naar achteren…  Dit werd veroorzaakt doordat we van 4 km naar 100 diepte gingen….

De rest van de teksten volgen nog, maar we wilden jullie dit filmpje met onze eerste dolfijnen niet onthouden:

Chenal du Four met 4 knopen stroom mee

Blabber in Camaret sur mer

Vanmorgen om 7 uur zijn we vertrokken op de motor met een dikke mist. We moeten vandaag door het Chenal du Four, berucht vanwege de harde stroom. Wij hebben maximaal 4 knopen stroom mee en helaas het hele kanaal met mist. Gelukkig scheen de zon toen we rond 14.00 uur bij Camaret sur Mer binnen liepen.

De totale tocht was  34,1 nm (nautische mijl)  met een maximale speed van 8.6 knopen. In de haven hebben we meteen getanked, we waren aardig leeg en hadden maar liefst 99,21 liter nodig. Daarna zijn we aan de steiger gaan liggen (het verschil met een mooring was maar 5 euro) en het stadje in  gegaan. We willen graag wat gribfiles binnenhalen voor de eerste grote overtocht, maar bij de haven kunnen ze vanwege gebrekkig Engels en geen wi-fi ons niet verder helpen. Morgen maar even het stadje in met laptop.