Getsemani, een bruisende buurt in Cartagena

Cartgena streetartWe hebben nu toch een leuke buurt ontdekt: Getsemani. 5 tot 10 jaar geleden kon je hier als toerist niet veilig over straat lopen, maar inmiddels is de buurt opgeknapt en safe. Het is eigenlijk de buurt van de creatievelingen en de mensen die met hun handen werken. Er zijn timmerwerkplaatsen, naaiateliers, maar ook fotograven en kunstenaars. Er hangt een lekker sfeertje!

Het is ook makkelijk te vinden en niet te ver lopen. We gaan over de brug rechts en lopen dan zo via een van de zijstraatjes links e buurt binnen richting Plaza Trinidad, het bruisende hart van Getsemaní en de plek waar iedereen samen komt. Door de hele buurt zitten hostals en kom je de meest mooie en kleurrijke muurschilderingen tegen. Ze houden hier duidelijk ook van felle kleuren.

Mijn handen beginnen spontaan te jeuken bij het zien van zoveel mooie muurtekeningen. En die kleuren! Wow.

De 'zakjes' straat

De ‘zakjes’ straat

In een klein straatje vinden we ‘kunst’ met plastic zakjes. Zo doeltreffend en simpel tegelijkertijd: het biedt schaduw tegen de zon, ruist heerlijk boven je hoofd (Zennnn) en het is nog eens leuk om naar te kijken ook! Prachtig. Wij hebben het omgedoopt tot de ‘zakjesstraat’.

Op Plaza Trinidad, staat de oudste kerk. Er voor ligt een groot plein, waar overdag el niños voetbal spelen, ze gebruiken de bronzen beelden voor de kerk als doel. ‘s Avonds gaan de barretjes & restaurantjes om het plein open en is het plein een grote hangplek. Overal staan, zitten & hangen mensen. Het middenterrein is de speelplaats van de straatartiesten. Rond het plein staan karretjes met straatvoedsel, zoals arepa’s en hotdogs en bij het enige winkeltje op de hoek kopen we voor een habbekrats een lekker koud biertje. Eenmaal in het bezit van een koud biertje nemen we plaatst tussen de vele mensen en geven we onze ogen eens goed te kost.

Deze buurt in de stad Cartagena de Indias leeft & bruist. Zowel overdag als in de avond. Wij lopen er regelmatig even langs. En het is van nu af aan voor ons “Follow the backpackers”, zij weten dit soort creatieve & goedkope plekken moeiteloos te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *