De blauwe wereld die Cayos Zapatillas heet, Bocas Del Toro

Voor anker bij Cayos Zapatillas

Voor anker bij Cayos Zapatillas

Vandaag is het thema blauw. In de lucht, op het water en in het water… Overal waar ik kijk zie ik helder blauw. Het azuurblauw is weer helemaal terug van weggeweest. Voor het eerst sinds de San Blas eilanden. Toch wel mijn favoriete kleur in de Caribbean!

We varen vandaag eerst naar Cayo Zapatillas. Een van de twee kleine onbewoonde eilandjes iets verder naar buiten, met een wit zandstrand, omgeven door helder blauw water. Ze werden vaak gebruikt als decor voor verschillende survival programma’s uit zuid – en midden Amerika. Vanaf Crawl Cay is het maar 1 uurtje varen. We droppen het anker vlak voor het eiland en plonsen te water met onze snorkelspullen. Onder water zien we niet veel. Door de stroming en golven is het te zanderig. Ben verdwijnt voor me in ‘een wolk melkachtig wit’.

In the jungle, the mighty jungle....

In the jungle, the mighty jungle….

De eerste taxibootjes met toeristen zijn gearriveerd. We lopen over het witte strand, binnen twintig passen zijn we aan de andere kant van het eiland, waar in een ander seizoen de schilpadden eieren leggen. We scharrelen wat langs de waterkant tot halverwege het eiland en gaan dan dwars door de begroeing terug. Bizar, loop ik daar tussen het vele groen, op blote voeten, in mijn bikini met snorkelspullen op het hoofd. Het is een klein eilandje… ver van alles… daar zitten geen enge beesten verscholen onder de bladeren… toch? Terug bij de boot blijkt dat de parkwachter is langs geweest om 10 dollar te innen. Het eiland hoort bij een beschermd natuurpark. Wij hebben hem helaas gemist en daarna niet meer gezien. Ondertussen nog wel het hele onderwaterschip schoongemaakt en ontdaan van groene slijm en pokken.

Onderweg van Cayos Zapatillas naar Bocas Town

Onderweg van Cayos Zapatillas naar Bocas Town

Pathfinders

Een uurtje later gaan we retour Bocas Town en pakken een nieuwe route terug langs de vele mangrove eilandjes omgeven door ondiepe stukken. We krijgen de smaak te pakken en het vinden van het pad gaat ons steeds beter af. Al slingerend zoeken we de diepere stukken tussen de eilandjes. Tot we op het diepe stuk aan de andere kant komen. Gas!

1 reactie op “De blauwe wereld die Cayos Zapatillas heet, Bocas Del Toro

  1. Weer ongelooflijk mooie verhalen en belevenissen!
    Het blijft geweldig om jullie blog te lezen!
    Blijf genieten, lieve groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *