Midden op de grote oceaan

Half way!!!! yeah!

Half way!!!! yeah!

Dag 9 op zee – Vannacht om 00.40 hadden we ons halfway-point. We drijven te midden van het blauw en hebben net zo veel water voor als achter ons. Wow!

We mochten nu ook eindelijk ons halverwege kadootje van de Gaia uitpakken, dat ons al 3 weken niewsgierig had gemaakt. Heerlijk, een fles kinderchampagne en leesvoer voor de tweede helft! We snappen de hint, maar we hebben er toch even rond 14.00 uur UTC tijdens happy hour een mini cavaatje op gedronken. Zo bijzonder. Het lege flesje gaat dienst doen als flessenpost, onze eerste!

Halverwege kadootje van de Gaia

Halverwege kadootje van de Gaia

Het gekke is dat we al dagen niets aan de zeilen of koers hoeven te doen. De boot dendert gewoon door en dat wij er op zitten doet er niet toe. Zouden we morgen afstappen dan komt de boot alsnog in Suriname aan… Het weer is geweldig, lekker warm en we hebben sinds vandaag weer iets meer wind, dus we vliegen er over.
Flessenpost!! Waar zouden ze aankomen?

Flessenpost!! Waar zouden ze aankomen?

Onze positie om 19.00 UTC: 11.41.916N bij 041.45.284W

Wind: 14 – 18 knopen Snelheid: 5,5 tot 6 knopen Koers: 251 graden
De dagafstand was redelijk met 116 mijl, maar het mag van ons nog steeds ietsje meer. Tijdens de tocht naar de Kaap Verden hadden we afstanden boven de 130 mijl. Het wordt op deze manier wel heel spannend of we oud & nieuw op tijd gaan halen! We doen ons best Marianne, want dit bijzondere moment willen we niet missen!
Het Nederlandstalige maritieme netje
Het wordt de komende dagen rustiger op zee. De meeste Nederlandse boten uit de voorhoede komen vandaag en morgen aan. Hierdoor waren ze op zoek naar nieuwe rondeleiders die nog onderweg zijn voor het netje om 20.00 uur UTC. Wij hebben ons aangemeld en willen het wel een keer proberen. Dus we zijn nu driftig aan het oefenen op de procedures en de ‘SSB- taal’ (Roger, Correct, Negatief, kan er iemand een relay doen?) Donderdag en vrijdag is het Blabbers beurt!
Berichtjes op de website
Helaas kunnen we niet meer elke dag een berichtje op de website schrijven. We kunnen maximaal 90 minuten per maand mail ontvangen en zenden via de SSB/Sailmail, dit is inclusief het ophalen van de weerberichten. We zijn inmiddels aardig in de buurt van het limiet en geven op dit moment de voorkeur aan het binnen halen van de weerberichten. Vandaar dat we besloten hebben iets minder berichten voor de website te schrijven. Dus als jullie niets horen, we zijn niet gezonken en geen slapende walvissen tegen gekomen. We drijven gewoon richting Suriname en proberen het mailverkeer wat in te dammen, zodat we tot Suriname het weer kunnen blijven ontvangen. Vanaf 1 januari beginnen we aan een nieuw limiet en kunnen we weer meer schrijven!
Tot het volgende zeebericht!
—–
At 12/23/2012 7:38 PM (utc) our position was 11 41.893’N 041 45.424’W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *