Dagje rust

Catch of the day: Rookworst!

Catch of the day: Rookworst!

Geloof het of niet, maar we hebben de dekbedden weer tevoorschijn getoverd. We hebben het koud! Het is ’s nachts maar 24 graden (jaja, kom maar op met het commentaar 😉

We hebben goed geslapen en als we wakker worden, zien we vissersbootjes achter ons de die bezig zijn met het binnenhalen van de visnetten. Ook een klein vissersbootje met vader en zoon. Ze roeien vanaf de kant in een soort kano met zelfgemaakte peddels van een stronk hout en houten blad. Het anker is een steen. Er zit niets in de netten en ze peddelen tegen de wind & stroom weer terug richting de kant. Ze komen bij ons voorbij en gebaren of we iets voor ze hebben. We geven ze een rookworst en fles koud water. Op het moment dat we ze wat geven realiseren we ons dat nu wel eens het hele dorp voorbij kan komen… En idd nog geen half uurtje later komt de volgende boot met vader en zoon aanpruttelen met de vraag of we iets voor ze hebben. We besluiten dat het hier stopt, voordat we een file op het water veroorzaken.

Het waait nog steeds te hard, er staan witte kopjes op de golven en we besluiten ook vandaag niet naar de kant te gaan. Balen. maar we hebben geen back up plan als er iets met de boot gebeurd. In de buurt liggen nou niet bepaald schepen die ons in zo’n geval kunnen helpen. Ondertussen maken we een planning voor de komende dagen met de weerkaarten bij de hand. Het blijft de komende dagen nog flink waaien, dus de vijf baaien slaan we over en we zeilen direct door naar het kleine vissersdorpje Taganga. Een plaatsje vlak voor Santa Marta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *