Dagje toeren met de Acapella crew

Quote of the day: “Life’s fun when you’re having rum”

Op stap met Ellen & Martin van de Acapella

Op stap met Ellen & Martin van de Acapella

We starten de dag met een duik in het heldere blauwe water vanaf de boot en we zwemen even naar onze nieuwe buren van de Jan van Gent, ze zijn gister avond aangekomen. Daarna roeien we naar de kant. Roeien? Ja  dus, het slot op onze buitenboord motor is zo goed, dat we het (door de roest) zelf niet eens meer los krijgen! De Acapella heeft bij Grahams een Nissan gehuurd voor een dag en nodigt ons uit om mee te gaan. Dit aanbod slaan we niet af. Rond 10 uur vertrekken we voor een rondrit over het eiland met Martin als chauffeur en Ellen als navigator via de iPhoneiPhone.

We nemen eerst de route langs de Carribean coast via allerlei baaitjes, zandstranden met palmbomen naar het noorden. We rijden over smalle weggetjes, door kleine pittoreske dorpjes. We passeren The Fruitking. Rijden langs Turtle Beach. Helaas broeden de schildpadden pas vanaf eind maart, dus we hebben alleen een verlaten strand gezien met vele kikkervisjes! Lunchen bij The ‘No Problem bar’ in een geweldige baai met uitzicht op de Atlantische oceaan, onder het toeziend oog van de King of the Woods, de Mot Mot, een prachtig gekleurde vogel die in Tobago voorkomt.

The King of the Woods
The King of the Woods

De locals willen nog wel eens toeteren als je niet snel genoeg door rijdt, de max. snelheid is hier overigens 50 km per uur!! Maar ze zijn ook zeer beleefd en vriendelijk en stoppen naast je auto om je te helpen, als ze je zien twijfelen.

Boven Scarborough staat het Dwight Yorke stadion. We zagen wel vele Tobagonians met shirtjes van Manchester United, maar begrijpen nu pas dat dit komt door eene Dwight York. De man van Tobago, met de bijnaam ‘The Smiling Assassin’ (lachende sluipmoordenaar), die het tot ver buiten de landsgrenzen heeft geschopt. Hij voetbalde eind jaren ’90 o.a. in de Engelse premier League o.a. voor Manchester United. Nu hebben ze het stadion boven Scarborough na hem vernoemd.

Nog meer voetbal. Trinidad heeft in 2006 voor het eerst meegedaan aan het WK voetbal in Duitsland en deed het onder leiding van Leo Beenhakker niet slecht!

Papagaaivis in Tobago

Verser dan vers!

Op de terugweg passeren we nog een visstalletje langs het water, waar ze papagaaivissen aan het ‘slachten’ zijn, voor consumptie weliswaar. Het zijn prachtig gekleurde vissen, waarvan we niet verwacht hadden dat je ze ook kon eten! We sluiten de geslaagde dag af met een sundowner bij Bago’s Beach Bar samen met de Jan van Gent crew. Als we terug naar huis peddelen barst er een klein buitje met veel wind los. Nat maar voldaan bereiken we de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *