Dagje treinen van Lisabon naar Cascais

Lisabon / Cascais –  We blijven nog een dagje liggen en pakken het treintje langs de kust met als eindbestemming Cascais. Onderweg stoppen we nog wel even in Belem om de heerlijke Pasteis de Belem te proeven.

Dit zijn een soort gebakjes met warme custard en bladerdeeg en als je wilt kaneel of poedersuiker. Er stonden rijen dik voor het pand en ik heb voor het eerst ook weer een rode parapluie –follow me- in de lucht gezien!

In Belem is veel te zien. Onder andere heb je het Hiëronymus klooster, waar naast de leden van de koninklijke familie o.a. de ontdekkingsreiziger Vasco de Gama ligt. Vasco de Gama heeft rond 1450 als eerste de route naar India langs de Afrikaanse kust ontdekt. Een belangrijke route voor specerijen. Hij ligt in een geweldig mooi klooster, zelfs de pilaren zijn ware beeldhouwwerken. Aan de waterkant van de Taag staat het Padrão dos Descobrimentos, een monument gebouwd ter ere van alle ontdekkingsreizigers uit de 15e en 16e eeuw die Portugal in huis heeft, of beter had… Het monument heeft de vorm van een schip en op de voorkant staan alle bekende ontdekkingsreizigers afgebeeld, met Hendrik de zeevaarder (die nooit gevaren heeft) voor op.

Ondertussen hebben we nog even geshopt bij een watersportwinkel, we hadden nieuwe lifelines nodig omdat de oude te kort zijn. Ben had een adresje gevonden, maar de beste man was door calamiteiten weg geroepen en we konden helaas niet geholpen worden. We hebben wel alle maten door gegeven en morgenochtend 10 uur liggen ze klaar.

Nog meer vertrekkers in Cascais
Daarna weer verder op de trein richting Cascais. De trein loopt helemaal langs de kust, 12 haltes verder stapte we uit. Cascais is een voormalig vissersdorpje dat is uitgegroeid in een mondaine badplaats, met gezellige straatjes, winkeltjes en terrasjes. En op een van die terrasjes zaten Quido en Gerdie van de Impact! Zij lagen hier in de baai voor anker, samen met de bemanning van de Zeemuis en wij besloten ter plekke dat we dat morgen ook gaan doen! Je ligt hier heel mooi voor anker als je niet al te veel swell (deining) hebt. Dus morgen varen we naar Cascais. Van hieruit kun je mooi ’s morgens vroeg richting het zuiden vertrekken. Vanuit Lissabon moet je toch wachten op hoog water (en dat valt nu later) en is het toch gauw 10 mijl varen voor je buiten op zee bent. We hebben samen met de Impact bemanning een biertje gedronken op het terras (zie foto op de site van de Impact). Helaas begon het te regenen, trok de lucht dicht en konden we van de terugweg met de trein niet veel meer zien. Eenmaal in de haven begon het nog harder te regenen en besloten we aan boord te blijven. Maarten en Thea van de Nostress zijn weer terug in Lissabon, maar het is ons nog niet gelukt contact te leggen. Morgen proberen we het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *