Danpaati River Lodge

Onze cabin met uitzicht op de Suriname rivier

Onze cabin met uitzicht op de Suriname rivier

Een bijzondere plek verdient extra aandacht op onze site. Het bezoek aan Danpaati River Lodge en de tocht per korjaal er heen waren zo bijzonder dat we het graag wat extra aandacht geven op onze site. Een aanrader voor iedereen die Suriname bezoekt!

Danpaati ligt diep in het regenwoud van boven-Suriname, aan de Suriname rivier en het is ongeveer 3 uur varen tussen de sula’s (stroomversnellingen) door in een korjaal. Een geweldige belevenis! Danpaati betekent in het Saramacaans (de lokale taal) het eiland bij Dan, paati is eiland, Dan is het traditionele dorp aan de overkant.

Het mooie van Danpaati is dat de inkomsten uit het toerisme terugvloeien naar sociale- en zorgprojecten voor de dorpen in de omgeving. Het project wordt ondersteund door Menzis Zorg & Wonen en Woonzorg Nederland.  Er is een thuiszorgproject in 12 dorpen opgezet voor de ouderen en zieken die zich zelf niet meer kunnen onderhouden. En ze hebben 3 familie huizen gebouwd voor opvang van de ouderen. Aan het familie huis is ook een crèche gekoppeld voor kinderopvang, als de vrouwen b.v. naar hun kostgrondjes zijn. Danpaati is een eco-project.

Entree bij Danpaati

Entree bij Danpaati

Bij de lodge kom je binnen via de toegangstrap aan het water en ook hier loop je onder de traditionele stok met bladeren, tegen de boze geesten, door. Op het terrein staan 14 vrijstaande huisjes gemaakt in lokale stijl, met eigen veranda (en hangmat!), douche en toilet. Je slaapt onder een geweldige klamboe en we hebben totaal geen last van muggen gehad. In het midden van het terrein staat een grote lounge & bar met er naast een overdekte eetzaal, waar je gezellig met alle gasten eet aan een lange tafel. Ontbijt en twee keer warm eten zijn bij de prijs inbegrepen en je hoeft alleen maar te luisteren of je de bel hoort!

Je kunt hier heerlijk relaxen en in je hangmat over de rivier wegdromen, maar je kunt ook van alles doen. Zoals op excursie met een lokale gids. De excursies waar je uit kunt kiezen:

  • Met de gids naar een traditioneel dorp dat bij het project hoort
  • Een bezoek aan het oerwoud bezoeken en de gids van alles laten vertellen over de medicinale bomen en planten
  • ’s Avonds kun je op kaaimannentocht
  • Je kunt het dorp Pikin Slee bezoeken en het Marron museum
  • Maar je kunt ook meelopen met het thuiszorg project en een ochtend helpen
  • Wil je liever op het terrein blijven dan kun je er heerlijk zwemmen in de rivier en je eventueel laten masseren op traditionele wijze.

Meer informatie kun je vinden op de website van Danpaati: http://www.danpaati.net/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *