De bierblikjes worden steeds kleiner

Polar bierWe drinken graag een biertje, het liefst een lokaal biertje. Door de hele Caribbean varieert de grootte van de bier blikjes & flesjes nogal. In Suriname kregen we Djoggo’s van een hele liter. Op de Franse eilanden kun je Duitse blikjes bier van een halve liter kopen (klinkt inderdaad vreemd!). De Stag, Presidente & Caribe zijn qua inhoud bijna gelijk. Alleen over de smaak kun je twisten.  En de Hairoun uit St. Vincent is koploper van de bierblikjes met een iets grotere inhoud en daarnaast ook nog goedkoper!

We zien naar onze mening een niet zo fraaie ontwikkeling. Het wordt steeds moeilijker Biertjesom een beetje fatsoenlijke blikjes van formaat te kopen. Omdat ze de biertjes niet duurder willen maken, maken ze de verpakking kleiner… Meestal weten ze dit handig te verbergen door de flesjes/blikjes groter te laten lijken door ze bv. smaller te maken. Maar tijdens de Taste Bonaire spotten we wel hele kleine blikjes van Polar, de bierbrouwer uit Venezuela. De inhoud van dit Polar blikje is 8 OZ, dat is ongeveer 236 ml, zeg maar twee slokken bier. Vergelijkbaar, elk ander blikje schommelt rond de 330 ml!

Als er een beetje wind staat vliegt ie zo van tafel, ook al is ie nog vol! Daarnaast lijkt het ons geen goede ontwikkeling voor het milieu: nog meer afval!! En het heeft meer weg van een damesbiertje. Hier wil je als echte man toch niet mee gezien worden… Proost!

3 reacties op “De bierblikjes worden steeds kleiner

  1. hi,

    herkenbaar die kleine blikjes. Op mijn werk hadden we voorheen heerlijk grote verse sinaasappelsap. Wat blijkt de bekers zijn een stuk kleiner geworden, maar de prijs gelijk. Jammer!

  2. Prachtig dat filmpje met de vis. Jammer dat de kleuren op de video wat minder goed te zien zijn, maar verder super helder. Echt geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *