De Blabber gaat weer zuidwaarts

Baai Anse de Colombier

Baai Anse de Colombier

Zaterdag – Het was een rommelig nachtje achter ons anker op open zee… Meerdere malen ben ik even naar buiten gegaan om te kijken of we nog op dezelfde plek lagen … Het Rocna anker laat ons deze keer niet in de steek en houdt ons keuring op de plaats, ondanks de draaiende wind… ’s Morgens zijn we nog even in de dinghy gesprongen om een laatste keer te internettten en wat bootschappen te doen. Eenmaal terug doen we nog een een bakkie bij Gerard en Lies van de Sylfer. We nemen afscheid en daarna gaan we anker op. Op weg naar St. Barths. We zeilen weer!

Het is heerlijk zeilweer trouwens, alleen kwam de wind uit de verkeerde hoek…: de kant die wij op wilden! Hoe was dat ook alweer met dat gezegde? Een goede zeiler heeft altijd de wind mee… ?!! Mmmm, een kleine misrekening… Maar we willen naar St. Barths, zodat we afscheid kunnen nemen van de Waltzing Mathilda en Jan van Gent. Vertrekkers van de lichting 2012 die deze week weer richting Europa gaan.

Onderweg komen we de Ostrea nog tegen. Ook een vertrekker die weer op weg naar het noorden gaat. We zwaaien ze uit via de marifoon. Tegen de avond varen we aan de noordkant van St. Barths de baai Anse de Colombier binnen. Achter de Waltzing Mathilda pikken we een mooring bal op. We liggen geweldig rustig. Dicht bij de kant, we horen de branding in onze kuip. En we kunnen eindelijk weer lekker zwemmen! Ik plons te water. Wat een genot. Het water is ongelooflijk blauw en helder. We liggen op 8 meter water diepte maar kunnen nog steeds de bodem zien. Deze baai kun je alleen te voet of met een (zeil)boot bereiken. Een oase van rust en naar later blijkt ook aarde donker!

Na het eten drinken we samen met Chris van de Jan van Gent nog een laatste borrel aan boord van de Walzing Mathilda terwijl we het afgelopen (zeil)jaar nog eens de revue laten passeren. Wat een geweldig jaar en wat hebben we het gezellig gehad met alle Nederlandse vertrekkers. We gaan ze en de ons zo bekende bootnamen op de AIS nog missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *