De Blabber Virgins lopen Hash 785 in Grenada

Vandaag staat onze eerste ‘hash’ op de agenda. Maar het is ook marktdag, dus we gaan eerst even lekker verse inkopen doen met de dinghy. We begonnen met 12 eieren … en kregen deze in een plastic zakje. Niet handig dat we dit als eerste kochten, nu moesten we er de hele markt mee over … voor het nodige fruit (passievrucht, advocado, mango’s en bananen).

Eenmaal terug op de boot, viel er ‘iets’ groots, zwarts en snels uit de bananen … ugh…. Hebben we nu dan onze eerste ongenode gast meegenomen aan boord… gelukkig ging ie onder de roeispaan zitten en kon ben hem pletten. We hopen dat het daar bij blijft. De rest van de tas hebben we op het achterdek uit gepakt.

We’re no Hash virgins anymore!

Om 13.00 uur verzamelen we bij Port Louis samen met de crew van Full Circle, Bella Ciao en Yemaya, waar we worden opgepikt door een busje met chauffeur die zelf ook de Hash loopt.

De Hash bestaat al sinds 1938 en is zeker de moeite waard als je een keer op Grenada bent. Het wordt normaal iedere 2e zaterdag van de maand, gehouden, maar momenteel elke zaterdag. Meer info over de Hash is te vinden op de officiële Hash House Harriers site: http://grenadahash.com/index.php

Hash nummer 785 in Munich, St. Andrews
Deze keer verzamelen we ons aan de oostkust bij een klein dorpje vlakbij Gremville. De bustocht duurde ongeveer 20 minuten. De organisatie heeft vanaf de kroeg een track uitgezet met papiersnippers en je loopt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Er is ook een track voor hardlopers en snelle wandelaars, deze is ongeveer twee keer zo lang. Bij terugkomst heeft de Andrews Night Club het bier koud staan, kippetjes van de BBQ en grote potten op het vuur met soep en Down Oil.

Het leuke van de Hash is dat op plaatsen komt waar je normaal niet komt en je ontmoet heel veel mensen, jong & oud, lokalen, buitenlanders die op Grenada wonen, vakantiegangers en natuurlijk zeilers. Je loopt dwars door het oerwoud, dorpjes en de  nootmuskaatbomen en je wordt regelmatig getrakteerd op een spectaculair uitzicht. Wij ontmoeten een Belg en zijn zoon die op het eiland wonen en een locomotief (Grenada  Discovery Train) exploiteren. Hij vertelde ons dat bv. de elektriciteit op Grenada het duurste in de wereld is. Daarentegen is water weer spotgoedkoop en het is nog lekker drinkwater ook, merken we later als we een slok nemen uit de waterkraan op straat met ‘Governement juice’. En de grootste bron van inkomsten voor Grenada komt uit de invoerheffingen.

En later liep ik nog op met Vincent die van alles vertelde over Grenada. O.a. dat veel mannen op Grenada zich na hun dood naast hun huis laten begraven. Op deze manier kunnen ze hun vrouw in de gaten blijven houden, na hun dood!

Rituelen tijdens de Hash

  • Kom niet met nieuwe schoenen naar de hash… ze pikken je er uit en de schoenen worden meteen ontmaagd met een fles bier, die je zelf uit de schoen moet opdrinken. En dan moet de hash nog beginnen!
  • Virgins, degene die de hash voor het eerst lopen, vormen een aparte groep, worden gedoopt met bier na afloop en krijgen een certificaat dat ze de eerste hash hebben overleefd.
  • De snelste wandelaar krijgt een wc bril.
  • En er is ook iets met een potty potty…. maar die snappen we nog niet helemaal.

Komen jullie volgende week op 13 July ook naar de Bastille tocht die wordt georganiseerd door de Fransen in Grand Etang? Tuurlijk, dit is veels te leuk, wij zijn zeker van de partij en nemen onze Franse vlag mee!

2 reacties op “De Blabber Virgins lopen Hash 785 in Grenada

  1. Het is niet zo zeer een reactie, (we weten dat het prima met jullie gaat) maar meer een vraag. Als jullie nog niet vertrokken zijn van Grenada en jullie moeten ook nog boodschappen doen bij de supermarkt wil je dan voor mij dan wat flesjes of blikjes Angostura lemon lime & bitters kopen. Ik heb hier de rum punch geschonken en ben nu door mijn voorraad heen en de meeste vonden het erg lekker. Hebben jullie het zelf al gedronken, moet je niet doen want misschien raak je er ook aan verslaafd.
    Geniet en hou het gezond, het duurt maar even.
    Groeten en een goede vaart, hou alles heel, Martin en Bertie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *