De Easy Diver weer van stal

Taxi??!!

Taxi??!!

Na een dikke maand dobberen achter de mooring gaan we eindelijk weer even een stukje zeilen. We pikken Sylvia & Alex met de dinghy op aan de kant, binden de dinghy aan de mooring en gooien de lijnen los. Er staat een lekker windje en we rollen de genua tot de helft uit. We lopen meteen 6,6 knopen en pakken de route langs de kust en o.a. Punt Vierkant, waar Alex en Sylvia tijdelijk wonen. De vislijn gaat overboord, maar ze willen weer niet bijten! Ze zijn er toch echt, we zien regelmatig een mega grote tonijn boven het water uit springen…

Alex met de Easy DiverEenmaal terug in de haven halen we de Easy Diver die we vorig jaar op Bonaire hebben gemaakt, van stal. Alex gaat het als eerste proberen en ligt al achter de dinghy te water. Ben bestuurt de dinghy. Sylvia en ik liggen strategisch in het water om foto’s & filmpjes te maken.

They like you!

They like you!

Terwijl we daar liggen te wachten worden we afgeleid door drie French Angel fishes en duizenden Sergeant Majoors. Ondertussen start Ben de motor, en koerst op ons af. De dinghy met 4.4. pk heeft er een beetje moeite mee, maar het lukt Ben om tussen ons door te sturen en al gauw glijdt Alex met de Easy Diver onder ons door. Kicken!

Een garnaal! The Banded Coral Shrimp

Een garnaal! Het is de Banded Coral Shrimp volgens het boek Reef Creature

Fish of the day
Na een paar rondjes Easy Diver, gaan we nog even snorkelen naar het rifje. Alex wil met eigen ogen de Burfish zien. Sterker nog, we zien er twee! Daarnaast zien we nog een garnaal en familie Squid! Bijzonder. deze had ik nog niet eerder gespot  bij het rifje in onze achtertuin.

Squid!

Meet familie Squid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *