De Free Zone in Colon

The Free Zone, een 'belasting paradijs'...

The Free Zone, een ‘belasting paradijs’…

In Colon beschikken ze over een zogenaamde ‘Free Zone’. Een belastingvrij gebied voor mensen met een buitenlands paspoort (Panamezen komen er niet in, alleen om te werken). Het schijnt na Hong Kong de grootste te zijn. We gaan er samen met de Sylfer en de Maraki heen op zaterdag. Ik heb me een beetje ingelezen en daar word ik niet echt vrolijk van. De Free zone ligt namelijk in een gebied in Colon wat gevaarlijk is. Ze raden je aan om alles met de taxi te doen en zeker niet te gaan lopen vanaf de busterminal, hoe dichtbij het ook lijkt.

Via een boot in de Marina, de Southern Comfort, horen we dat we ook met de bus naar het Millenium Plaza (winkelcentrum) kunnen gaan. Als je daar uitstapt kun je zo lopend naar de zij ingang van de Free Zone. NOT! Eenmaal daar blijkt namelijk dat deze ingang op zaterdag dicht is! We moeten alsnog naar de hoofdingang, op de 13e weg om de hoek. Dat is dwars door die onveilige buurt waar ik over gelezen heb. Ik zweet bij de gedachte al peentjes, ja sorry ik ben een schijtend, soms kun je je maar beter niet inlezen. Wat niet weet, wat niet deert.

Maar de meeste willen lopen… Gelukkig stopt er als we lopen een taxi naast ons. Zij geeft aan dat het beter is niet te lopen en een taxi te pakken (ehhhh veiligheid of business?). Who cares, we gaan mee en proppen ons met 6 man in de taxi. Voor 5 dollar wil je toch geen risico lopen? Omdat we een afspraak hebben mogen we bij de poort doorrijden en worden we even voorbij de ingang afgezet.

Op het internet was niet veel te vinden aan informatie over de Free Zone, maar zaterdag blijkt niet de beste dag om naar de Free Zone te gaan. De meeste winkels zijn namelijk dicht. We krijgen echter wel een goed beeld van dit ‘belastingparadijs’ wat nog het meeste lijkt op een outlet in Nederland, met voornamelijk kleding, kleine elektronica, schoenen, drank en parfum. En dan vaak nog vaak merkloos ook! Leuk om een keer gezien te hebben, maar niet spectaculair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *