De laatste klussen voor we naar een ander land zeilen

Uitklaren op Martinique

Uitklaren op Martinique

Le Marin – Voor we verder zuidelijk gaan, moeten er nog een paar laatste dingen gebeuren en dat kan in de marina, waar alles wat wij willen doen lekker dicht bij elkaar zit. Maar eerst smeert Ben nog wat vet in de nippels van de buitenboord motor, zodat deze ons weer als de gesmeerde bliksem naar de kant brengt.

Terwijl Ben daar de epirb volledig laat testen, werk ik alle opgespaarde was sinds St. Eustatius weg in de Laverie Automatique. En weet je wat nou zo fijn is? We kunnen hier voor het eerst in de Carieb wassen met warm water en we kunnen zelfs kiezen tussen 40, 60 en 90 graden!!! Wat een luxe. Ik heb maar liefst 4 volle machines gedraaid en alles is weer heerlijk schoon! Een was doet er ongeveer 40 minuten over en als de machines draaien laat ik mij om de hoek een korte carré coupe aanmeten. En weer een hoekje verder zit de Capitainerie met een DIY in- en uitklaar systeem. Wij klaren alvast uit voor morgen, printen het formulier en betalen 5 euro bij de capitainerie.

De was is klaar. We zijn uitgeklaard. De epirb is getest & goedgekeurd en ik kan er voorlopig weer tegen met mijn korte koppie. Terug naar de Blabberboot. De was laten we wel drogen aan boord. Met deze warme Caribische wind en onder de bimini is alles snel droog. We zijn klaar voor vertrek!

Info voor andere vertrekkers:

  • Een wasmachine van 7 kilo kost 7 euro, maar je kunt ook 14 kilo in een keer wassen voor 11 euro.
  • De DIYLlaverie is van 6.30 tot 22.00 uur ‘s avonds open
  • In – en uitklaren kan bij de Capitainerie van 8.00 tot 17.00 uur en op zondag tot 12.30 uur. De kosten voor in- en uitklarne zijn 5 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *