De laatste stop voor Portugal

Baiona – We liggen geweldig voor anker onder de voet van de parador Conde do Gondomar. We zijn met het bijbootje naar de kant gegaan voor een rondje wifi codes. Bij de Real club de Yates (members only, maar de ‘wacht’ was even weg en wij konden naar binnen) was het meteen bingo. Bij de cortado/cafe con leche kregen we de code van de wifi connectie. Ter plekke werkte het niet (de router moest gereset worden), maar eenmaal terug aan boord bleek het perfect te werken.

In het stadje hebben we meteen maar een nieuwe wi-fi antenne van Alfa gekocht. We hebben nu Wi-fi, het krantje en mail aan boord! Wat een luxe. Naast de wifi-antenne hebben we ook lampjes op zonnecellen gekocht die we willen gebruiken als anker licht. Een tipperline voor het anker, mochten we weer vast komen te zitten onder een kabel. En ik heb bij een copyshop wat kopieën gemaakt van de crewlist en een logboek. We kunnen er weer tegen.

Baiona is een mooie stad, Virgin da Rocca, winkeltjes, een brede boulevard, kleine straatjes en ontzettend veel ceverceria’s (maar er is pas leven na 21.00 uur!). Zelfs de prullenbakken zijn mooi!

Bij terugkomst aan boord blijken er 2 andere Contest schepen uit Nederland op de ankerplek bij te zijn gekomen. De Harmattan met Paul en de Lunde, een Contest 37 met Tom en Anneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *