De Ruta Panormamica

Dit bordje kunnen we wel vinden!

Dit bordje kunnen we wel vinden!

Vandaag en morgen staat de Ruta Panoramica op onze agenda. Een mooie panoramische route die van oost naar west dwars over het eiland door het tropische regenwoud en het Cordillera Central gebergte loopt. We slaan het eerste stuk van de route aan de oostkant over, omdat we zondag al in Guavate zijn geweest. Dus we pakken de snelweg langs de kust naar het zuiden, richting Sallinas en duiken daar de bergen in op zoek naar de Ruta Panoramica. Het is weer ouderwets kaartlezen. Volgens de verhalen wordt de route geweldig goed aangegeven door speciale bruine bordjes. IngIng wijst de weg. Ik ben uitgerust met een toeristisch kaartje van het VVV. En geloof me… dit is goed voor een echtscheiding. Lang niet alle wegen staan op de kaart en met name bij het naderen van een klein bergplaatsje ontbreekt de nodige informatie op mijn kaartje of de borden aan de weg die de Ruta moeten aangeven. We rijden dan ook menigmaal verkeerd….

De route is inderdaad prachtig. Hij loopt met kleine slingerweggetjes over de bergen door kleine dorpjes met kleurrijke huisjes, er tussen zien we finca’s, links en rechts staan prachtige bomen, bamboo, bananenbomen, aan de weg staan vele postbussen, overal lopen hanen en kippen los, en aan de ketting ligt een hond. Maar veel is dicht, verlaten en vervallen.

Ter hoogte van Ponce zitten we halverwege de route. Het begint te schemeren en regenen. Als we op een verlaten parkeerplaats bij een camping die dicht is uitstappen laat de Coqui Coqui duidelijk van zich horen en wanen we ons in het tropisch regenwoud. Veel langs de Ruta is dicht of verlaten. Dus een plek om te overnachten gaan we hier niet vinden. We besluiten naar Ponce te rijden om daar een hotel te zoeken, zodat we morgen de route kunnen vervolgen. We overnachten in het hotel Belgica, in een zijstraat van het plein Las Delicas. Een oud hotel met hoge deuren & plafonds, een balkon en airco op de kamer!! En een heeeeeel zacht bed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *