De trieste geschiedenis van St. Pierre

Inklaren op St. Pierre is super easy!

Inklaren op St. Pierre is super easy!

Onze nieuwe app ‘Open water Anker alarm’ ging vanmorgen vroeg af. We lagen in diepe rust en schrokken ons rot. Gelukkig was het vals alarm. Door het ontbreken van wind waren we helemaal omgedraaid. We hadden het te monitoren gebied te klein afgesteld. We hebben het nu naar 60 meter gezet (een swingafstand van 30 meter rondom).

De oranje vlag gaat weer in top. We zijn er klaar voor. Maar voor het 12 uur (Caribische tijd > de voetbaltijden zijn gunstig voor ons) klaren we ons eerst in bij het VVV en bezoeken we het museum van vulkanologie van Perret. Het VVV is bij de tweede poging wel open! In 5 minuten is het formulier op de PC ingevoerd en na een kleine vrijwillige donatie zijn we weer ingeklaard.

Wat er over is van de klok...

Wat er over is van de klok…

Musée Volcanologique et Historique Franck Perret
Het Perret museum, het Musée Volcanologie, is klein maar indrukwekkend museum door de vele foto’s van voor- en na de uitbarsting en de achtergebleven en later terug gevonden memorabilia zoals gesmolten lampen, horloges, een bordje met pasta, kruiken, gesmolten flessen etc. In het midden van het museum staat de oude kerkklok, samengeperst alsof deze van karton is. Het geweld van de vulkaan straalt er vanaf.

 

Oranje kijken in Bar des Caribes
En dan is het 12 uur en snellen we naar de Bar des Caribes tegenover het oude beursgebouw voor de wedstrijd Nederland – Australië. We zitten tussen de locals, die duidelijk niet werken. Ze hebben er duidelijk lol in en zijn ook voor Nederland. De wedstrijd tegen Australië is helaas niet zo mooi als de eerste, maar spannend is het wel, tot de laatste minuut. We drinken een Lorraine pintje op de goede afloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *