De tweede 100 mijl zit er op!

De zeilkleding en muts zijn nog hard nodig!

De zeilkleding en muts zijn nog hard nodig!

Onze positie is: 25.19.996N en 018.24.637W

Dag 2 op zee – We hebben het grootzeil en de genua op en lopen rond de 5 knopen.
Op het moment van schrijven hebben we zelfs 222 mijl gezeild.

Het is stil op het water. We zien helemaal geen dieren (dolfijnen, vliegende vissen etc.) en op de twee passagiersboten van afgelopen nacht na, hebben we er vandaag geen meer gezien. Bizar hoe alleen je bent, met alleen maar water om je heen en zo’n 160 mijl uit de dichtsbijzijnde kust. Zelfs Sinterklaas heeft ons niet gevonden!

Bikini weer?
Vanmorgen werden we getrakteerd op een geweldige zonsopgang.
Gevolgd door een mooie zonnige dag, met een paar verdwaalde wolkjes en verder vrijwel strakblauwe lucht. De golven komen net als de wind uit het noord oosten en vallen ons mee. Het is vrij relaxed zeilen zo. Ik heb zelfs mijn boek (Zeitoun) uitgelezen en een film gekeken (Black swan). Maar we hebben nog geen bikiniweer. Sterker nog, ’s nachts draag ik twee lagen over elkaar (kleding en zeilpak) en heb ik zelfs dikke sokken aan, een muts op en sjaal om! Het lijkt Nederland wel.

Sunrise

Sunrise

Eten
We eten meestal lekker ouderwets tussen de middag. Dan heb je de meeste tijd. Het wordt om 7 uur al donker en met het klaarmaken voor de nacht en het SSB netje red je het niet om ook nog eens te koken en af te wassen. Vandaar dat we het verplaatst hebben en het bevalt goed bij lange oversteken. Vandaag stond macaroni op het menu. Ik had de macaroni in zeewater gekookt en ik kan je vertellen, daar krijg je toch dorst van!!! Wij eten normaal geen zout in ons eten en kregen nu een overdosis 😉 En het verse fruit netje doet het goed. Ik heb nog maar 1 rotte mandarijn uit het netje geschept. Verder hangt ie heerlijk te slingeren in de kajuit.

Tot het volgende zeebericht!
—–
At 12/6/2012 16:02 PM (utc) our position was 25°20.43’N 018°24.30’W

1 reactie op “De tweede 100 mijl zit er op!

  1. heeee, fantastisch om te lezen dat het allemaal zo voorspoedig gaat. Hoe kan het dat het zo koud is, slaap te kort? en als je vliegende vissen op het dek krijgt wil je dan de foto;s sturen. Sinterklaas heeft de kadootjes bij ons afgeleverd voor als jullie terug zijn. geniet ervan en een fijn weekend, liefs Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *