De volgende Ria – Ria de Muros

Voor anker in Ria de Muros

Het ankeren is nog wennen… het is erg onrustig achter het anker met windkracht 5. Je gaat toch regelmatig even checken of alles nog goed vast ligt. Daarnaast zet ik mijn iPhone standbye (track in navionics aan), zodat ik af & toe kan kijken of we nog op dezelfde plaats liggen.

Ons ankertrackje in Finisterre

Om 10 uur ging het anker op. De totaal door Ben gereviseerde motor van het ankerlier werd voor het eerst gebruikt en werkte heel goed. Ik hoefde alleen op het laatste moment even gas bij te geven. We hadden windkracht 5 bij het wegvaren. Eenmaal buiten de ria, strakblauwe lucht en geen wind! Dan maar vissen… We zijn in de oude viskist van Pas Evers gedoken en hebben daar een vismolen, lijn en vishaken uitgehaald. Helaas wilde de vissen niet bijten.

Vers gebakken brood uit het oventje van Blabber

Dus ik ben maar brood gaan gebakken en ik heb de slagroom geklopt!

We konden even buiten het plaatsje Muros liggen, voor het strand, op 15 – 8 meter diepte. Deze keer houden we rekening met het getij. Bijboot te water, motor er aan, waterdichte zak vol met spullen … op naar de marina. Die waterdichte zak bleek toch wel handig. We kregen in het bijbootje met de golven af en toe wel water over en ik bleef ook niet geheel droog. We waren net op de boot, toen de valwinden begonnen. Hier hadden we totaal geen rekening mee gehouden. Het is heel bizar… het is windstil en dan komt er ineene een windvlaag opzetten van kracht 7! Alles gaat fluiten, piepen, klapperen. De boot draait en helt over. We hebben de bimini maar binnengehaald. En de bijboot extra goed vast gebonden.

Straatjes van Muros

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *