Diesel tanken in Puerto Almirante, Bocas Del Toro

 

Diesel tanken bij een pompstation aan get water!

Diesel tanken bij een pompstation aan het water!

De boot heeft dorst. Ook al zijn we een zeilboot, voor we Bocas Del Toro verlaten gooien we de boot weer helemaal vol met diesel voor plan B (als er geen wind is). Het is maar twee uurtjes varen naar het vaste land. De snelle watertaxi’s en veerboten nemen de route binnendoor. Wij hebben de tijd en pakken de diepe route buiten om.

Puerto Almirante is een kleine havenplaats aan de vaste wal en tevens overslagplaats voor de Chiquita bananen. De kade staat vol met containers waar het Chiquita logo op staat. Recht vooruit zit het tankstation. Het is een ‘gewoon’ tankstation voor auto’s en bussen. Aan de voorkant zit de dieselpomp (wordt vooral gebruikt door bussen) en aan de waterkant, onder de overkapping staat een pomp met benzine, waar de taxibootjes flink gebruik van maken.

Het is druk bij de pomp!

Het is druk bij de pomp!

Het is druk bij het tankstation, er liggen 4 watertaxi’s tegen de kant. Wij wachten op gepaste afstand. Not a good idea. Dit geeft de kleine taxibootjes de ruimte om voor te kruipen. Na nummer drie zijn we het zat en gooien we de boot pal voor de kade. Op de kant pakt een behulpzame man alvast onze voorlijn aan. Het taxibootje voor ons wordt een beetje zenuwachtig en zegt wel drie keer “ik ga zo…” Als hij weg vaart schuiven wij verder naar voren en meren af tegen de kade met autobanden. Er komen nog meer behulpzame mannen aanlopen om ons te helpen met de lijnen vastleggen.

Als we eenmaal liggen met de opening van de benzine tank aan de kant van de kade, wordt de slang van de pomp voor bussen uitgerold. Helemaal naar de waterkant. Hij redt het net. Ook al is hier veel omloop, we gebruiken toch ons filter tijdens het tanken, waardoor het wat langer duurt voor we klaar zijn. We betalen maar 48 cent voor een liter diesel! Daar kun je de boot nog eens mee vol gooien. Ondertussen vul ik de jerrycans met benzine voor de buitenboordmotor. Als we klaar zijn kan ik ook nog eens afrekenen met de creditcard. Een top locatie om te tanken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *