Maak kennis met de Easy Diver

Het prototype van de Easy Diver

Het prototype van de Easy Diver

Bij een Freediving shop op Bonaire zagen we de nieuwste rage: The reef Surfer. Een board met twee onafhankelijk van elkaar beweegbare armen waarmee je achter een dinghy wordt voortgetrokken en naar ongekende dieptes kunt duiken. Dat zag er gaaf uit! We hebben het op internet opgezocht, foto’s gemaakt en Frits van de Bella Ciao en Ben besloten daarna een eigen ontwerp te maken. Ze zijn naar Kooiman gegaan hebben de materialen gehaald en een middagje knutselen later was de Easy Diver een feit.

Meteen te water om te kijken of het werkt. Eerst maar eens oefenen op de ankerplek tussen de bootjes door. En werken doet het! Kicken.de dinghy gaat niet eens zo hard, maar je duikt met het grootste gemak naar de bodem. Voor je het weet zit je 10 tot 15 meter diep. Je ziet de vissen en het rif onder je door schieten. We hebben het allemaal uitgeprobeerd. Ik voelde mijn oren en toen ik omhoog keek schrok ik me dood…. Ik zat met toch diep!!! Wow, hoe gaaf is dit.

Doordat de dinghy niet zo hard gaat, staat er niet veel kracht op. Je houd gewoon het hout vast en gaat er achter hangen. De armen zijn makkelijk te besturen, door ze iets te bewegen ga je naar links of rechts. Beweeg je beide naar voren dan duik je naar beneden en wil je naar boven dan draai je ze omhoog. En als je flink oefent kun je zelfs rondjes draaien.

Natuurlijk mag bij een eigen ontwerp een eigen naam niet ontbreken. We hebben hem Easy Diver gedoopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *