Een spuitende walvis?

Om half 7 gaat de wekker. Koers is Guadeloupe, ook weer ongeveer 40 mijl. We zeilen om de westkant van Montserrat en kunnen het eerste stuk lekker zeilen. Eenmaal om het eiland heen kunnen we niet hoger op sturen dan 150 graden. We moeten meer 120 graden lopen, met deze koers komen we een flink stuk ten westen van Guadeloupe uit! Guadeloupe zelf is recht tegen de wind en de golven in. We rollen de genua in, zetten koers Guadeloupe en gaan verder op gereefd grootzeil en de motor. Jammer dan. Kiezen op elkaar, een boek lezen, met een half oog op de uitkijk en stug door motoren. Het is aardig goed te doen, de golven zijn niet zo hoog. Vorig jaar hadden we er meer last van.

Zien jullie het ook ... links???

Zien jullie het ook … links???

Het weer is grijs, heiig, er is geen zon en we hebben 20 tot 25 knopen wind. De wind zakt later af naar 15 tot 20 knopen. We zien Guadeloupe pas 20 mijl voor de kust liggen. Maar onze dag fleurt al snel op als we vrij dichtbij een walvis wel 10 keer zien spuiten. Daarna laat hij nog even zijn staart zien en duikt onder. Prachtig!

Rond 6 uur lopen we de schilderachtige baai van Deshaies binnen en worden we door een kerkklok die zes keer slaat onthaald. Er liggen aardig wat boten voor anker en wij gaan achteraan liggen, dicht langs de wand aan de linkeroever op 8 meter diepte. Morgen zoeken we wel een andere ankerplek.

Het is bizar, maar we hebben internet aan boord! Het restaurant  l’Amer heeft een zeer sterke zender die we helemaal in de baai kunnen ontvangen. We kunnen zelfs skypen! Vive la France!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *