Een wandeltocht door de wijk La Candelaria

Een wandeltocht door de wijk La Candelaria

Een wandeltocht door de wijk La Candelaria

Nog zo’n geweldig initiatief om de stad te ontdekken! Tegen een vergoeding die we zelf bepalen volgen we een wandeltocht met The True Colombian Experience door de Candelaria wijk van Bogota. Om 3 uur pronto meldt onze gids Ferry zich in de hostel. Ook deze tocht staat weer vol beleving! We starten vanuit de hostel en lopen richting Plaza Bolivar. We hebben heel veel gelopen, gezien en geproefd, te veel om allemaal op te noemen, dus ik pak er maar weer een paar highlights uit.

De klokKijken: wijzerplaten van de klokken
Ferry wijst ons op de klokken. Deze hanteren een verkeerde vier; IIII i.p.v. IV. En inderdaad als je er op let, zie je het overal. Zelfs op horloges met Romeinse cijfers!

Drinken: Chicha
We drinken in het smalle steegje Chicha. Een gefermenteerde maisdrank.Ook wel maisbier genoemd. De voorloper van het vroegere biertje. Tot meneer Bavaria zijn intrede deed. We krijgen drie verschillende smaken: natural, met passievrucht en met lulo. Ik vind de passievrucht het lekkerste. Maar eigenlijk smaken ze allemaal wel goed!Chicha

Warme chocolade melk met KAAS!!

Warme chocolade melk met KAAS!!

Drinken: Chocolate con queso
We drinken chocolate con queso. Ja echt! Het is hier een lokale lekkernij! Een bijzondere combi van warme chocolade melk met kaas! Maar het is (gelukkig) niet de kaas die wij in Nederland kennen. Er zit weinig smaak aan en is meer bedoeld voor de’ bite’ tijdens het chocolade drinken.

 

 

ObleasEten: Obleas
Op een hoek van de straat eten we de typische Colombiaanse lekkernij Obleas; een wafel met caramel. Als je wilt kun je er nog meer op strooien. Maar dit smaakt al prima.

Het Tejo speelholSpelen: Jugar Tejo
En we eindigen bij een barretje waar je Tejo kunt spelen. Aan de buitenkant denk je dat het een gewoon barretje is. Sterker, we zouden er niet eens naar binnen gaan. Maar eenmaal binnen ontvouwt zich een enorme grote hal, waar voornamelijk mannen Tejo spelen. Een soort jeu de boules, maar dan met vuurwerk. Ze gooien met een Tejo, deze weegt ongeveer 2.5 kilo, richting een cirkel van klei. In de cirkel liggen vier stukjes kruit. Als je deze raakt ben je de koning. Hoe harder het geluid hoe beter je bent! We horen regelmatig oorverdovende knallen.

Je mag spelen, zo lang je drinkt. Een krat bier bestellen is heel normaal. Helaas zijn alle banen bezet en kunnen wij niet spelen. Dus we kijken onder het genot van een biertje. Het ziet er leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *