Even bijtanken in Ribiera

Machtig mooie zeiltocht dicht onder de kust langs

De bijboot gaat weer op het voordek en het anker gaat op. We gaan naar de volgende ria. Het ophalen van het anker ging een beetje lastig omdat we een stuk visnet in het anker hadden hangen (bleek later). Er staat lekker veel wind. Ben heeft de vismolen aan de reling bevestigd en de lure gaat overboord. We hebben een prachtige zeiltocht. We gaan dicht onder de kust langs en tussen de rotsen door. We hebben alles gezeild tot aan de haven.

Aanloop van de marina Ribiera

We zijn in de haven van Ribeira gaan liggen om even bij te tanken, het water was op. Het aanlopen van de haven was wat lastig omdat de kaarten aan gaven dat het er niet diep genoeg zou zijn. Op de kant stond er echter driftig iemand te zwaaien welke kant we op moesten. We waren eigenwijs en zijn toch eerst de visserij haven in gelopen. Daar was niets, dus terug naar de marina en de inmiddels toeterende (met auto) man… We hebben de marina zeer langzaam aangelopen. De meter stond op 5, dus het moet kunnen. Er lagen net een paar Engelsen en die hadden nog 7 meter onder de kiel.

We kregen een plaatsje aan het einde van de steiger, met de kop in de wind. Onder water liep de achterlijn. De havenmeester heeft ons geweldig geholpen bij aanleggen. De haven zelf was niet veel. Er lagen weinig buitenlandse boten. Wij hebben de papieren ingevuld en een wijntje bij de marina gedronken en kregen eindelijk weer eens echte tapas bij ons drankje… stukje kip met patatjes. Het stadje was ook niet veel; industrie en verwaarloosd. Het is dat we water nodig hebben … Ribiera is een echt vissersstadje. In de vissershaven komen de grote visserboten af & aan, met name met dag verse vis voor directe consumptie van Spanje. s’Avonds hebben we een racione calamares gegeten. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *