Expeditie Kabrietenberg

On top of de Kabrietenverg

On top of de Kabrietenberg

Op het Spaanse Water kijken we vanaf ons bootje uit op de Kabrietenberg. Ooit een eiland, maar door Shell is er een weg gekomen en is het eiland-af. Aan het Spaanse Water woont ook Timo, een Antilliaan die o.a. wandeltochten organiseert. Hij heeft de Kabrietenberg toegankelijk gemaakt voor wandeltochten naar de top door eigenhandig paden te hakken tussen alle begroeiing en met name cactussen door.

Samen met Timo en de bemanning van de Acapella, Sylfer, Betty Boop en Bella Ciao beklimmen we de berg. Het is een woest pad omhoog, we klimmen door een smalle spleet die een bepaalde draai techniek vereist, anders zit je vast. En een rots is hard, geloof me, mijn knie kan het gelukkig nog na vertellen. Ondertussen vertelt Timo honderduit. We passeren bomen, indigo plantjes, een oude termieten heuvel, witte mieren, vogels, hallucinerende cactussen en een zaag in de boom als relikwie en richtingaanwijzer.

Boven op de heuvel genieten we van een prachtig uitzicht op het Spaanse Water en onze drijvende huisjes. Tenslotte keren we terug naar de woonboot van Timo. Hij heeft voor ons een Kriyoyo maaltijd bereidt. We kijken wederom uit op het Spaanse Water met een machtig mooie zonsondergang en we sluiten de avond af met zang & gitaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *