Exploring Stocking Island by dinghy! Bahama’s

Trying out our new 'lobster-catcher'

Trying out our new ‘lobster-catcher’

Het is rustig weer. Een mooie dag om op verkenning te gaan met de dinghy. Met de Antares en Ebijmar varen we met de dinghy’s via de cut naar buiten. Het water is bijzonder blauw. De bedoeling is dat we lobster proberen te vangen met onze speciale (lobster)zwabber… Maar we komen niet verder dan een beetje snorkelen (ik dan, Ben blijft in de dinghy) en het rif ‘afstoffen’. No lobster! Te veel zeilers zijn ons al voor geweest. Willen we lobster, dan moeten we way verder naar buiten, daar waar niemand komt….

Wel zag ik een verpleegsterhaai, maar daar ga ik met een grote bocht omheen. Ok. Volgens de boeken leven hier 9 soorten haaien en staan we als mens niet op hun menu. Maar ze kunnen zich vergissen. Toch? Vooral in troebel water of als je alleen zwemt. En laat ik dat laatste nou net doen. Edwin zwemt wel in de buurt, maar met een speer, maar daar moet je ook niet naast zwemmen. Ik blijf liever een beetje uit zijn buurt! Stel je wel voor dat hij schiet, en mij aan ziet voor een haai… Uiteindelijk zien ik wat kleine vissen en heel veel waaier koraal.

Koffie, buuf?

Koffie, buuf?

“Koffie?” vraagt de Antares als ik weer boven water kom! Heerlijk. Ze zijn altijd voorbereid op een picknick, zelfs op het water! Speculaasje erbij? Nou zeg, wat lekker, ik zeg geen nee! En daar zitten we dan. Drie dinghy’s aan elkaar vastgebonden, midden op zee, aan de koffie! Tja geen lobster, maar de koffie metspeculaas maakt een hoop goed.

Blue hole

Eenmaal terug door de cut varen we richting Chat & Chill (hangout aan het water) op zoek naar de Blue Hole, die volgens de kaart aan de linkerkant van de baai ligt. Het zit voornamelijk onder water en het water is troebel, dus er valt niet veel te zien, maar het is heerlijk om gewoon weer te snorkelen!

Pootje baden in het glasheldere Turtle Bay

Pootje baden in de glasheldere Turtle Bay

Turtle Bay

De laatste stop met onze dinghies is in Turtle Bay, aan de overkant van de blue hole. Ondiep, helder blauw water. Geen turtle te bekennen, maar we klagen niet! Het was een fantastische dag om te zwemmen!

PS 4/2 naschrift…. Ik lees net dat Freek Vonk op Bimini door een haai gebeten is… Ehhhh, need I say more? Blij dat ik dat op deze dag nog niet wist 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *