We starten ons familiebezoek bij Paul

Paul, Peter, Elka & Zoeyiiiiii

Hadden we al verteld dat Ben familie heeft wonen in Amerika? Bij deze, ze wonen in de buurt van Philadelphia en waren de reden dat wij onder andere naar Amerika zijn gezeild. Paul komt ons ophalen in Oxford en samen rijden we terug naar zijn woonplaats, waar we de eerste paar dagen van ons familie bezoeken verblijven. Het leuke hiervan is dat we van elk familielid mogen meekijken hun leven. En ja je weet het, vis en bezoek… Nou ja we moeten ook weer niet te lang blijven 😉

Kiekeboe!

De eerste dagen brengen we dus door bij Paul, Peter, Ella & Zoey en maken o.a. kennis met de omgeving waar de hele familie is opgegroeid, een Philly Cheesesteak, een Farmers Market, sweet corn en we eten voor het eerst Pho!

De Philly Cheesesteak

Als eerste maken we kennis met een Philly Cheesesteak sandwich, een broodje uit Philadelphia ooit ergens in de jaren ’30 ontdekt door een stel hotdogverkopers. Laat Paul nou heel goed zijn in het maken van dit broodje! Maar hij is ook fijnproever en de inkopen doen we bij een plaatselijke delicatessenwinkel. Wat gaat er in? Een soort van lang zacht wit broodje. Nou ja broodje, zeg maar brood. Dun gesneden ribeye steak, uien, knoflook en een soort cheddar kaas, veel kaas, die vooral goed smelt. Yummie. Benieuwd naar de oorsprong: https://en.wikipedia.org/wiki/Cheesesteak

Farmers market

In New Jersey stikt het van het fruit. Nu zijn er vooral appels, perzikken en we zien voor het eerst sweet corn! Wat? Suikermais dus, een mais met heel veel suiker. De mais is zo zacht en zoet dat we het ongekookt kunnen eten! Op de Famers Market slaan we meteen flink in, want niets wordt gekoeld, alles is daardoor lang houdbaar en mega vers! We laden de auto vol met allerlei lekkere verse lokale goodies! Ze hebben zelfs een hoek met spullen die direct weg moeten. Flink afgeprijsd. Dat scheelt aanzienlijk met de prijzen in de Publix en Food Lion!

Pho

Eating Pho for the first time

Eerste kennismaking met Pho

Favoriet van de familie is Pho. Een Vietnameese soep met noedels. Wij haddden er net als de persoon in dit artikel van de NRC (inclusief recept) nog nooit van gehoord, maar snappen nu na deze eerste kennismaking waarom dit gerecht favoriet is. Man, wat is dit fingerlicking good. Je krijgt een bord vol. Het ruikt en smaakt geweldig en het is absoluut geen dikmaker!  Je kunt kiezen voor een vegatarische variant of met vlees. Wij kiezen voor het laatste. Als basis krijgen we een bouillon, daar voegen we naar eigen smaak het geroosterde varken, lente ui, tauge, limoen, koriander, gember en sambal aan toe.

Playing pool

De avond sluiten we af met een avondje pool…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *