Fietsen met Bogota Bike Tours

We're ready!!!

We’re ready!!!

Vlak bij onze hostel zit Bogota Bike Tours. Zij verzorgen een fietstocht en wij fietsen samen met de enthousiaste Laurent en zijn collega (bezemwagen & monteur tegelijkertijd) dwars door de binnenstad en verschillende wijken van Bogota. In de binnenstad is mega veel snelverkeer (auto’s, bussen, brommers etc), maar wij fietsen moeiteloos tussen al het verkeer door. Soms zijn de wegen zelfs afgezet voor snel verkeer. Ze willen het fietsen promoten en hebben zelfs op zondag en feestdagen ‘Cyclovia’, Een autoloze dag! De fietsen zijn fantastisch en we hebben een helm op. Het is een geweldige manier om de stad te ontdekken en de tocht brengt ons langs verschillende highlights in de stad.

Bogota Bike TourHet oude Bolivar plein met het paleis van Justitie. De plek waar in 1948 de liberale presidentskandidaat Jorge Eliécer Gaitán (zijn afbeelding staat op het briefje van 1000 pesos) werd vermoord. Dit resulteerde in een bloedige volksopstand ‘La Violencia‘ genoemd, met alle gevolgen van dien.  Later rijden we ook nog langs zijn huis. Op de achtergrond van bovenstaande foto zie je een gebouw dat lijkt op de ingang van een metro, maar het is een toegangspoort tot een ondergronds theater. En erachter staan de mannetjes die de Emerald stenen verhandelen.

Bogota Bike TourHij neemt ons mee naar de plaatselijke markt, waar zo veel verschillende soorten kleurig vers fruit ligt dat het water ons spontaan in de mond loopt. En het mooie is, hij laat ons ook verschillende soorten Colombiaans fruit proeven, zoals Tomate de Arbola (jawel, een tomaat uit een boom!), Pitaya, Maracuya (passievrucht), Lulo en Granadilla! Allemaal finger licking good! Wat een smaakbeleving.

Bogota Bike TourDaarna fietsen we langs het Plaza del Toro. Het is gesloten. De huidige burgemeester vindt het stierenvechten maar een ouderwets gebeuren en heeft de boel gesloten. Onlangs heeft hij dit in een proces verloren. Maar hij had nog een troef achter de hand. Het gebouw is verouderd. Ze moeten het nu eerst opknappen voor ze weer open mogen voor stierengevechten.

Bogota Bike TourWe fietsen we door een rustige & dure wijk aan de buitenkant, waar ik spontaan een soort Engeland/Duitsland gevoel bij krijg. Ik zou het niet herkend hebben als Colombia! Vlakbij zit ook het gebouw van de voormalige Bavaria fabriek (Poker bier noemen ze het hier). De voormalige oprichter is inmiddels overleden, maar staat wel als standbeeld, met een biertje in zijn hand, bij zijn graf!

Laurent somt de voordelen van Jugo de Borojo op

Laurent somt de voordelen van Jugo de Borojo op

We passeren de nodige muren met graffiti. En maken weer een stop in een park en drinken Bojoros, de lievelingssap van Laurent. De dames zijn zo aardig om me uit te leggen hoe ze Jugo de Borojo maken: leche (melk), Azucar (suiker), una copita de Brandi, Miel (honing) en het vruchtvlees van de vrucht Borojo.

Bogota Bike Tour (10)En ten slotte eindigen we bij een kleine authentieke koffiefabriek in hartje Bogota; Café del Fonda. Waar we in de bar een echte tinto drinken. Heerlijk. We nemen zelfs een zak koffie mee naar huis.

Vier uur later zijn we weer terug bij het begin. Een machtig mooie tocht. totaal niet onveilig en echt een aanrader als je meer van Bogota wilt zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *