Film The Butler

We zijn weer naar de film geweest! Deze keer naar The Butler. De film gaat over Cecil Gaines, een jongen die opgroeit tussen de katoenvelden in het zuiden van Amerika, daar ontsnapt en via via in 1957 een carrière als butler begint in het Witte Huis. Hij heeft uiteindelijk onder 8 presidenten gewerkt. Een mooi gegeven voor een film. Wat heeft die man veel gezien en gehoord!

Een geschiedenis les in 1,5 uur. In no time komen alle presidenten en de geschiedenis van de Black Panters, Black Power Movement, de moord op president Kennedy & Martin Luther King, de Ku Kux Clan etc. etc. voorbij. Ik snapte alleen het fragment met Lady Di niet in deze context. De film is gebaseerd op een echt personage, Eugene Allen (1919-2010), maar niet alles wat zich in de film afspeelt is waar gebeurd. Zo heeft de butler in de film maar liefst twee zonen, terwijl de echte butler er maar eentje heeft. Uiteindelijk heeft hij Obama net niet meer meegemaakt. Hij was toen al met pensioen maar wel uitgenodigd voor de inauguratie. Een heftige verhaal, vooral als je je beseft dat dit alles nog geen 50 jaar geleden is gebeurd! Bizar.

Ze hebben trouwens wel een blik bekende Amerikanen open getrokken. Ik zag onder andere Oprah Winfrey, Robin Williams, Lenny Kravitz en Mariah Carey voorbij komen.

Op internet kwam ik een CNN reportage tegen van de echte butler:

Daarnaast kwam ik nog een leuk artikel tegen waarin beschreven wordt wat wel en niet gebeurd is in het leven van Cecil, ehhh Eugene. N-Joy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *